Külföldön élők, ti barátkoztok a környéken levő magyarokkal?
Igen, mi is tartjuk a kapcsolatot magyarokkal, tok veletlen a szomszedainkat korabrol ismerjuk, egyutt dolgoztunk otthon (kicsi a vilag) es egyaltalan nem zavar ha korulottem idegen nyelveken beszelnek.
Van egy csomo magyar rendezveny, koncert is, neha napjan ezekre is elmegyunk. A barati korunk nekunk inkabb olasz, sok olasszal dolgoztunk es igy alakult.
Attól függ. Csak azért mert magyar, nem.
Én rühellem azt, amit írtál.
engem nem az zavar ha vki nem németül beszél. Hanem h üvöltözve beszélgetnek franciául, olaszul, arabul, törökül. Kávézóban, buszon mindenhol. De egyébként a magyarok is ezt csinálják, nem egyszer volt, h boltban mellettem állt vki és két sorral odébb levő barátnőjének kiabált magyarul h jöjjön stb. Csak azért mert az emberek nagy része nem érti, még nagyon idegesítő h üvöltve kommunikálnak. Feltételezem h a saját országukban már nem lennének ilyen hangosak, csak élvezik h úgyse érti őket senki.
Egyszer egy társaságban találkoztam pár magyarral hát olyan lekezelőek és bunkók voltak, h csak lestem. Én igyekszem mindenkivel kedves lenni és rengeteg külföldi (úgy értem, aki itt külföldinek számít) barátom van, és meglepett h pont a honfitársaim ilyen bunkók....
Másik amit utálok ha a munkatársaim spanyolul társalognak, én meg ott állok és pislogok...nem rólam beszélnek, de akkor miért nem lehet úgy h ne érezzem magam kirekesztve?
Hehehe,első jól megmondta...én is így vagyok,ezzel.
Örülök ha nincs a közelemben egy sem.Nem is véletlen mentem el.
Az első szempont a szimpátia, közös érdeklődési kör és a mentalitás. Pusztán azért mert magyar, még nem lesz kebelbaráom senki. Otthon se volt, itt se lesz.
Az hogy valaki közterületen, járművön hangoskodik, bármilyen nyelven bunkóság. Gondolom "büszkék rá, hogy lám, ők egy érdekes nyelvet beszélnek, hagy hallja más is."
Ha a beszélgetőpartnerem magyar, és nincs más a közelben magyarul beszélek vele, ha nem, akkor olyan nyelven amit mindketten értünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!