Te örülnél ha cigány lenne a szomszédod?
Isten ments!
Nálunk az utca másik végén laknak vagy 50-en 3 házban.
Akármikor elsétálnak előttünk azt nézik mi van az udvarban, nem merem elől hagyni a 40.000 Ft-os biciklim, mert félek hogy beugranak és elviszik.
Valamelyik évben elakarták lopni a parabola antennánkat is.
Volt már cigány szomszédom. Szegény volt, egyik napról a másikra élt a 4 gyerekével, de dolgozott, még ha kevés pénzért is, a ház udvarát szépen rendben tartotta, és bármi segítség kellett, mindig elsőként jött. Pénzt sose fogadott el, nekem égett az arcom emiatt, mikor pl. segített felhasogatni ~30 mázsa fát. Ellentételezésként bevásároltam nekik krumplit, tésztát, némi zöldséget, stb, ennek viszont nagyon örült az egész család.
(Amely család úgy 20-30 főből állt, de életvitelszerűen csak a házaspár a 4 gyerekkel lakott a szomszédban).
Nem is kellett zárnunk a házat, meg a kocsit a ház előtt, sose bántották.
Mondjuk, ez ilyen kölcsönös viszony volt, ha neki kellett segítség a ház körül, én is szó nélkül besegítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!