Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen Székesfehérváron...

Milyen Székesfehérváron lakni? Inkább jó vagy rossz?

Figyelt kérdés

Milyenek helyben a vásárlási lehetőségek?

Szép a belváros?

Mennyi "nem idén barnult" van a városban?

Köszönöm! :)

2013. szept. 23. 17:52
 1/3 vikmat válasza:
jó ott lakni :)
2013. szept. 23. 19:44
 2/3 anonim válasza:

Én születésem óta itt lakom..Régebben, még voltak fák..nos ki kellett irtani.Solár nélküliek mindenhol vannak.

A belváros szép, a színház és a rendezvények jók!

Nekem az nem tetszik, hogy a diskók éjjel nyitnak../lányos anya!/. De, volt itt az István a király, és még sorolhatnám.

Gondolom fiatal vagy! Ám én éjszaka is lezárt kocsiban megyek..:)) .Vannak multik, /kivéve Cora/

Pénzt tudsz költeni..Ja, van 1 paleo cetrumunk is..!

2013. szept. 24. 10:20
 3/3 anonim válasza:

Én itt születtem, szeretem is meg nem is. A belváros valóban ékessége a városnak, de az országnak is. A történelmi múlt köszön vissza a falakról. Lépten-nyomon találkozhatsz vele, hogy valamikor koronázó főváros volt, István király városa. Itt épült magyarország első bazilikája stb.

Aztán ami eköré épült az újkorban, az szerintem borzasztó. Természetesen az elmardhatatlan betonrengeteg, bár már elég jól körbenőtték a fák, és azért próbálnak parkosítani is. Sajnos az újonnan emelt építmények viszont izléstelenek. Valahogy nem látom azt szép iránti fogékonyságot, mint sok más magyar városban. Kicsit technokrata város, a célszerűség mindenek felett. Az emberek általában jóindulatúak, hellyel-közzel talán barátságosak is. Vásárlási lehetőség talán túl sok is van. Több helyen egymás hegyén-hátán vannak a különféle nagy áruházláncok üzletei.

Számomra a legrosszabb hely a Piac-tér környéke (Autóbuszállomás) és a Pláza, ugyanis itt van legtöbb "idegen-légiós", és ha nem vagy szemfüles, bizony elveszíthetsz a táskádból néhány tízezrest. Vannak városrészek, ahol jobban tömörülnek, ilyenek a Palotaváros nyugati széle, vagy a Hosszúsétatér.

A legtöbb ember a munkalehetőségekért költözik ide. Sok multi megtelepedett itt. Most már van főiskolánk, és sok a középsuli. Talán most már több a lokálpatrióta, de még így is kicsit gazdátlannak érezni várost.

Az egészségügyi ellátással sem vagyok megelégedve. Bár korszerű a kórház, de az emberi hozzáállás borzalmas...

A városnak a fekvése a legnagyobb előnye, mert viszonylag közel van a főváros, a Balaton, és közlekedési csomópontnak számít.

Hát ennyit tudtam hamarjában írni! Ha van kedved költözz ide, szeretettel várunk! :)

2013. szept. 25. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!