Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tatabánya milyen város?

Tatabánya milyen város?

Figyelt kérdés

Kellemes, élhető hely? Üzletek, plázák?

Nincs túl sok "kisebbségi"?

A környéke tetszik (hegyek), közlekedés jó, akár ingázni is lehet Budapestre vagy Győrbe, de milyen ott lakni?

2013. szept. 17. 17:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%
én imádom tb-t♥
2013. okt. 7. 08:27
 12/14 anonim ***** válasza:
59%
Bánhidán hol van kissebségi? Itt lakok már jó pár éve és eddig nem voltak. az igaz hogy sok a süsü, de azokkal nem kell foglalkozni
2019. máj. 9. 10:07
 13/14 anonim válasza:
72%

Az élet vetett ide.

Semmi szép nincs rajta!

Kemény,szívós emberek.

Műnők, izompasik, nem IQ város

Élhető.

2023. szept. 20. 08:25
 14/14 anonim ***** válasza:
62%

Akkor csak én voltam olyan szerencsés, hogy imádtam a várost? Több, mint három évig éltem ott a párommal (engem is az élet vetett oda, ahogy az előző írta) pont a Covid érkezésekor költöztem oda, de ebből is pozitívan jöttem ki, mert akkor fedeztem fel, hogy imádok túrázni és az egész Gerecsét meg a Vértest bejártuk.

Azt vettem észre, hogy a tatabányaiak (hiába a legboldogabb város a felmérés szerint) iszonyúan negatívak. (Bár ez lassan az egész országról elmondható)

Akik ott születtek, rettentően utálják, szinte senki nem mondta azt, hogy szeret ott élni. Mivel ott dolgoztam helyben, bőven hallottam véleményeket a városról. Ha elkezdtem dicsérni pl. hogy milyen sok szép növényt ültetnek a Fő tér környékére, akkor jött a "nézd meg Mésztelepet" és hogy "Budapest sokkal szebb". Folyton ebből állt a vita, mert én Pesten nőttem fel és baromira örültem, hogy kiszakadok onnan, nekem Tatabánya felüdülés volt Pest után, a többiek meg mind Pestre vágytak, valami világszínvonalú nagyváros elképzelésük volt Pestről. Persze nem éltek ott egy napot sem, de ha évente egyszer felmentek, akkor azt látták, hogy lépten-nyomon pláza, szórakozóhelyek ... stb. Ennyi az emberek igénye, észre sem veszik a természeti adottságokat maguk körül és ez nagyon szomorú. Egyébként az oroszlányiakat még jobban utálják, mint egymást, városon belül.

Tény azonban, hogy nem mindegy, hova költözöl. Mi Újvárosban laktunk, ott nem voltak cigányok vagy csak 1-2, de azokkal szerencsére nem volt gond. A vasútállomás környéke sajnos nagyon felújításra szorulna, illetve ott tényleg vannak olyan arcok, amiket az ember szívesen kihagyna az életéből.

De cserében ott a Csónakázó tó, a Liget, a Turul, a kilátó, a környező települések, Szárligeten láttam életem legcsodásabb panorámáját a kilátóból. Arról nem beszélve, hogy autóval 20 percre van Tata, ami szintén csodás város.

Az ingázásról sokat nem tudok, mert ahogy írtam, én helyben dolgoztam, de párszor fel kellett mennem Budapestre a lakásommmal kapcsolatos ügyeket intézni és mindig pontosan jött a vonat, szinte percre pontosan. Ez Pest megyéről már nem mondható el, ahol négy alkalomból négynél késett minimum 20 percet a vonat. (Most pont bajos egyébként ez a szakasz, mert felújítás van és vonatpótlóval kell menni egy szakaszon, de ez csak időszakos.)

Most, a végén vettem észre, hogy 10 éves kérdés, de már mindegy 😀

Kérdező, végül merre sodort az élet?

2023. okt. 12. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!