Mi a megoldás, ha az alsó szomszéd szerint a gyerek dübörög, miközben nem ugrál, nem szaladgál, csak közlekedik?
Ha normális az illető, akkor kulturáltan, normálisan el kell neki magyarázni az igazságot: hogy panelban sajnos az is elképesztő mértékben áthallatszik, ha egy kicsit hangosabban lapozol olvasáskor, a normális közlekedés okozta dübörgés tehát gyakorlatilag nem kerülhető el. Az egyetlen ésszerű megoldás a füldugó, illetve van lehetőség a plafon vagy padló hangszigetelésére is, bár ez elég drága.
Mondom, ha normális az illető, akkor kulturált keretek között meg lehet vele beszélni mindezt. Bocsánatkérés gyanánt esetleg segíthettek neki valamiben - én legalábbis felajánlanám a segítségemet hasonló szituációban, hogy érezze, hogy tényleg megtenném, amit tudok, de a panel akkor is panel.
Meg kellene hallgatnod, hogy lenn mennyire hallatszik, esetleg megpróbálni, hogy ha a gyerek másik szobában van, akkor is ennyire zavaró-e, a padlóra vastag szönyeget, a gyerekre puha talpú házicipöt adni, esetleg a lenti szomszéd is megpróbálhat másik szobában aludni, illetve földugót használni.
Esetleg meg lehet kérdezni, hogy a szomszédnak mikor zavaró: nem tud elaludni, elalszik és felébred, stb. Ha csak az elalvás nehéz neki, akkor egy órára megpróbálni a gyereket nyugton tartani.
Ahogy nézem, sem ti, sem a szomszéd nem akar veszekedést, közösen csak találtok valami megoldást.
Nem tudom, van-e álmennyezet, mert sosem voltam náluk. De azt tudom, hogy szerintük annak idején szegény kutyánk is dübörgött, pedig ő aztán (nagy testű kutya lévén) a nap nagy részében aludt. Futni, játszani kint szokott, séta közben. Ő már sajnos nincs velünk, most a gyerek dübörög.
Most, hogy belegondolok, valamitől ezek szerint hangosabban hallják a zajokat, lehet, hogy van álmennyezet, legközelebb rákérdezek.
Volt már a panelben olyan fölöttem lakó, aki állandóan fúrt- faragott, szombaton és vasárnap is.
Amikor a lányom egyszer bőrbe szegeket vert a lépcsőházban, ő rohant le elsőnek, hogy mi ez az éktelen lárma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!