Mit csináljak ha a ilyen a szomszédom?
Szóval nekem van egy 3hós kisbabám.És eléggé lehűlt a levegő,így ma bekapcsoltam egy kicsit a közponifűtést.És átjön a szomszédnő,hogy "kér egy kis cukrot"(ami úgy mellesleg nem igaz,mert láttam,hogy megjön a bevásárlásból és van a szatyrában 2 kg cukor)és akkor kérdezi tőlem,hogy miért van itt ilyen meleg.Mondtam,hogy bekapcsoltam a baba miatt egy kicsit a fűtést.Erre elkezdi nekem osztani az észt,hogy minek fűteni nem tél van,meg,hogy akkor az ő lakásában is tök meleg van,gondolja azért,mert mivel vékonyak a falak amik szerinte átengedik a hőt(bár én ezt nem nagyon hiszem).És délután vagy 2x-szer átjött,hogy kapcsoljuk ki a fűtést,mert neki nagyon melege van.Aztán este meg mosogattam,és összekoccantak a tányérok és átjött,hogy neki ez nagyon áthallatszódik,hogy máskor vacsorázzak.Mikor meg vittem le a kislányomat egy kicsit babakocsizni(már sírt,szerintem azért mert egésznap nem folt kint a levegőn,mert ő nem nagyon bírja ha nem viszem le babakocsizni)és a szomszéd néni jön oda,hogy "most ugye nem fázik a gyerek...". Aztán meg mikor megtudta a gyerekem nevét,akkor egyből elkezdet,hogy ez milyen idétlen név,normális szülők nem adnak ilyen nevet...
Mit tegyek?
Ha "kemény" akarsz lenni, akkor ne is törődj vele, hagyd teljesen figyelmen kívül. Ne köszönj, ne is nézz rá, tegyél úgy, mintha ott se lenne.
Az idősek vágynak a társaságra, arra, hogy törődjenek velük, ha te megfosztod ettől, maga alatt lesz.
Lehet, hogy először oda-oda fog szólni emiatt, de hidd el, neki jobban fáj majd, hogy idáig jutott, mint neked az, amit mond.
Én biztosan ezt tenném.
Megkérdezhetem egyébként a kisbabád nevét? :)
Nem ítélkezem, csak kíváncsi vagyok, mibe kötött bele az a banya.
Jómagam azt az elvet vallom, hogy mindenkivel olyan hangnemet ütök meg, vagyis úgy viselkedek vele, ahogy ő velem. Tehát azt adom vissza amit kapok. Javaslom Neked is ezt a technikát.
Amúgy tipikus eset. Látta, hogy a fűtés dolog miatt rád szállhat. Utána kicsit kipróbálta, hogy meddig mehet el veled: kétszer még átment a fűtés miatt, a tányérok koccanása miatt. Ekkor észrevette, hogy nem az a típus vagy, aki visszaszól neki, hanem inkább védekezel, és magyarázkodsz. Ezek után pedig látja, hogy szabad az út, és egyre durvább és b*nkóbb dolgokat enged meg magának: "most ugye nem fázik a gyerek...", és hogy "idétlen név, és normális szülők nem adnak ilyen nevet a gyereküknek".
A névadással kapcsolatos beszólása már jócskán túlment minden határon. Ilyet még egy közvetlen családtagnak is nehéz elnézni, nem hogy egy lényegében idegen b*nkónak.
A legjobb védekezés a támadás. Javaslom, hogy ha legközelebb beszól valamit (mert be fog, az 5-ös lottó főnyereményét tenném rá), ordítsd le a fejét, rakd helyre! Utána pedig csináld azt, amit fentebb javasoltak, azaz hogy nézd levegőnek a jövőben.
Köszi a válaszokat!Amúgy a kislányom neve Zselyke.
Amúgy ha nem foglalkozok vele(márpedig nem fogok)akkor megy a másik szomszéd vérét szívni.Szerintem ő halálra unhatja magát.Amúgy itt a házban van egy nő akivel jóban vagyok,és neki iskolás gyermeke van,és 100%,hogy ha megkezdődik a tanév akkor neki is be fog szól,hogy miért viszi ilyen korán a gyeremekét iskolába,mert ő arra felébred,hogy megy a lift,meg arra,hogy kocsival elhajtanak.Már mindenkinek az agyára megy...
Nem mintha számítana a véleményem, de szerintem a Zselyke aranyos név. :)
A szomszédot meg mondom, tojd le magasról. Mindenhol van egy ilyen idióta szomszéd.
Sajnos a kényszergyógykezelést már nehéz elrendeltetni, de egy rendőrségi feljelentést megpendíthetsz a következő hasonló esetben. Senki zaklatását nem vagy köteles elviselni. Ha belenyugszol akkor csak fokozódni fog.
Egyszer fiatalabb koromban felszálltam a 75-ös trolira és Ligettől a stadionokig egy vén ipse engem fikázott. Nem a külsőmet, hanem, hogy milyen szemét vagyok, lógós stb. Holott sosem láttam, de még csak nem is a környéken laktam. Vagy összekevert valakivel vagy szimplán idióta volt, de az utasok szerintem bekajálták a szövegét, mert senki nem védett meg.
A Zselyke nagyon aranyos név, azt hittem, legalább Roxánának, vagy Szamantának hívják. :D
Bunkó öreg banya, legközelebb, ha kötekszik, vond kérdőre, semmi joga beleszólni a névválasztásba, és szerintem nincs is annál természetesebb, hogy kellemes környezetet akarsz teremteni egy kisbabának. Neki nincsenek gyerekei? Mert akkor ez sokmindent megmagyarázna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!