VIII. kerület Orczy tér nagyon rossz környék? Érdemes odaköltözni?
Sok arrafelé a cigány, veszélyes? Egyedül laknék, a házban van portaszolgálat. Nem ismerem nagyon a várost.
21/L
Neeeeeeeeeeeeeeeeeee! Ne menj oda! Lerongyolódott, mocsadék környék a nyóckernek is szégyene pláne a Teleki tér meg a füvészkert környéke meg a Kálvária tér. Sajnálom azt a pár normális embert, akik kénytelenek ott élni. Azon a részen javarészt cigók, narkósok, kínaiak élnek.
Én négy évig dolgoztam az Orczy-n és ügyintéztem a környéken nekem elhiheted, hogy épeszű ember önként nem megy oda még bérelni sem lakást meg nehogy vegyél!! Ha nem lettem volna állati kényszer helyzetben akkor még dolgozni sem mentem volna arra a környékre.
Csak az apróságok: heti szinten hívtuk ki a rendőröket mert a mélygarázs feljárójában állandóan ott lőtték magukat a narkósok egyszer a biztonsági őrünknek neki mentek egy törött üveggel az arcának, egy hajszálon múlt, hogy nem vakult meg de így is a kórházban kötött ki.
A takarítók napi szinten szedegették a lépcsőről a, kapuk alól a használt tűket és kotonokat.
Az utcán meg amilyen arcok mászkáltak... Ott az iroda házakat már délután 6-kor kulcsra zárták a kollégáim.
Állandóan próbálkoztak besurranni lopni az irodaházakba, lakásokba.
Amíg ott dolgoztam havonta lopták el, törték fel a dolgozók autóit fényes nappal a dolgozóink már nem is jöttek kocsival csak ha volt helyük az őrzött garázsban.
A 24-es 28-as villamoson meg nézz szét egy kicsit...
Életem legszebb napja volt eljönni onnan. Tisztára, mintha egy másik bolygó lett volna szégyen, hogy a belvároshoz ilyen közel egy ilyen ledurrant gettó legyen.
Úgy alapjába véve a keleti pályaudvar környékére ne is költözz mert abcúg cigány, török, arab környék. A városligethez közeli részek már jók és vannak olcsó albérletek.
A portaszolgálatról meg annyit: 18 évet lehúztam a szakmában ezek a portások /velük is volt dolgom/javarészt nyögdíjas, beteg, leszázalékolt "biztonsági" őrök.
A munkájuk -tisztelet a kivételnek- olyan is. Sokat ne adj rá. Ők még sokszor jobban félnek, mint a lakók!
A szomszédságod szép kis Benetton közösség lesz. A tulajok nagy része kiadja albérletbe a lakásokat vannak ott cigányok, kínaiak stb.
Egyébként Orczy tér, porta szolgálat...gondolom azokban az új építésűnek tűnő vörös téglás házakba mennél. Na azokat az ex-főnököm építtette. Hulladék minőség. A műszaki bizottság csak sokadszorra vette át miután felépült.
A kis főnököm intézte a lakók panaszait is hát volt bőven. Csak az volt. A saját karbantartóink a munkaidejük nagy részét ott töltötték.
Szóval nézegess még egy kicsit.
Szia!
Annyira nem rossz környék... Értsd: nem veszélyes. Én a Fórumban lakom albérletben 2 barátnőmmel, de eddig soha nem ért semmilyen attrocitás, pedig gyakran mászkálok arra éjjel/hajnalban is. Eleinte én is féltem, főleg amikor először mentem haza éjszaka a 9-es busszal, de felesleges volt aggódnom. Az éjszakai busz mindig tele van BKV-s biztonságiakkal, maga az Orczy pedig (állítólag) be van kamerázva, ennek hatására nemigen van ott éjjel mozgás. Legalábbis én eddig nem tapasztaltam.
Az más kérdés, hogy undorító betondzsungel, proikörnyék, gyűlölöm az ilyen helyeket. De egyelőre ez van, ezt kell szeretni.
Ami pozitív, az a jó közlekedés, nekem közel van az egyetem, a Duna-part és az Orczy-kert:)
21/L
A kamerákat a hajatokra kenhetitek vagy nem működnek vagy rossz a minősége a felvételnek. Nálunk se mentek vele soha semmire a zsaruk.
A nyolcadik kerületnek inkább más részén nézz körül talán az egyetemek, kórházak környéke még jobb vagy talán még a Nagyvárad tér környéke.
De én azt mondom, hogy ha teheted inkább más helyet válassz a közeli kerületekben vannak jó helyek normális áron. Nem kell feltétlen a nyolckerbe menned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!