Ti mit tennétek a helyemben, nagyon mérges vagyok? Többi lent.
Hívd fel, ez nagyon nem volt szép dolog a mamitól. Rafkósak' az öreglányok.
Tuti visszakérném a pénzem, mert jól "átrázott" benneteket.
Először is pontosan tudni kellene, mi áll az adás-vételi szerződésben.
Azután van egy statikus is a történetben, az ő felelőssége is felvetődik, gondolom nem ingyen végezte az állapotfelmérést, de ha igen, akkor is felelnie kell a szakvéleményéért.
A ház állagát, anyagát érintő írásbeli (vagy esetünkben feltételezem inkább) szóbeli tájékoztatás esetén néhány tanú sokat mozdíthat előre a rosszhiszemű eladó felelősségre vonásának ügyében. Merthogy az én célom ez esetben mindenképpen ez utóbbi lenne.
Egy telefon azzal, hogy "irgum-burgum néni kérem hát szégyellje magát" semmit nem ér, annál is inkább, mivel a néni valószínűleg nem fogja magát szégyellni - ha ilyen lelki alkat lenne, valószínűleg ebben az átverésben sem vett volna részt. Arról nem beszélve, hogy titeket ez nem fog kisegíteni.
Én keresnék egy ingatlanügyekkel foglalkozó ügyvédet és megtárgyalnám vele a lehetséges jogi lépéseket, ezt semmiképpen nem hagynám annyiban; egy hivatalos ügyvédi megkeresés levélben egy per kilátásba helyezésével és kártérítési összeg megjelölésével hatásos lehet, már ha ténylegesen bizonyítható az eladás során a félrevezetés és rosszhiszeműség (ezt akár előzetesen, telefonon is kilátásba lehet helyezni a nénikénél).
Ha sem tanúk, sem bizonyíték nincs, akkor viszont tényleg csak egy telefonos anyázás marad, ami arra jó, hogy kicsit kiengedjétek a gőzt, a néninek pedig legyen mire emlékeznie öreg napjaira..
Dehát ez nem jólneveltség kérdése. Itt - gondolom - súlyos milliókról van szó. A perrel fenyegetés még nem egyenlő a per megindításával, viszont arra jó lehet, hogy egy esetleges peren kívüli kártérítési összeget ki lehessen vasalni a mámiból.
Arról a statikusról meg külön megvan a véleményem, aki egy vályogházat téglaházként azonosít.
(5-ös)
Nr01: szinte esélytelen, hogy akármilyen peren kívüli megállapodás szülessen. (törvényes kereteken belül)
Nr02: ha perre kerül a dolog, iszonyatosan komoly bizonyítási eljárásra van szükség. Tegyük fel, hogy sok-sok dokumentum a rendelkezésedre áll, és ezek egyértelműen neked kedveznek. Ha ez megvan, akkor a "károdat" számszerűsíteni kell, azaz, szépen mindent megcsinálsz, vályog kiépít, szerkezetileg megerősít, számlákkal bizonyít, majd bíróság elé tár. Plusz lakás vételára, mert hát lehet, hogy olcsó volt... :)
Nr03: Tegyük fel, hogy pert nyersz, és kb 4 millió forintot megitélnek neked. Ehhez is még hozzá kell jutnod :) Úgysem fog fizetni, ezt még egy külön polgári peres eljárás esetén kell véghez vinned, de valljuk be őszintén, ekkor sem fognak neked 4 milliót csak úgy a fiókból elővenni, hanem részletekben csorgatják feléd a cash-t.
Kb. ennyit a lehetőségekről, iszonyat idő, méreg, idegeskedés. Ez volt a kultúr verzió.
Amúgy, én mérlegelnék, hogy mennyiért is vettem, mit is kell tennem, hogy olyan legyen a pecó, amit szeretnék.
Ha kijönne egy csúnya nagy minusz számomra, akkor elmagyaráznám a statikusnak, és a néninek is a szitut, kérném szíves anyagi közreműködésüket. Ha ellenállnak, akkor megkeresném az albán társulatot, akik egy csendes éjszaka alatt velük együtt porig rombolják a korábbi életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!