Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hülyeség lenne Békéscsabára...

Hülyeség lenne Békéscsabára költözni?

Figyelt kérdés

Ez még jóval arrébb lenne, mert közel sem tartok ott anyagilag, hogy függetlenné váljak a szüleimtől.

Pest közvetlen közelében lakom, gyakorlatilag pestinek is mondhatnám magam, mivel sajnos nem tudom magam elszigetelni a fővárostól, napi szinten kell bejárkálnom különböző dolgok miatt, és nagyon utálom. Tudom, hogy itt ezerszer több lehetőség van, mint vidéken, de én hajlandó vagyok erről lemondani, ha cserébe nyugalomban élhetek, nincsnek nagy igényeim.

Békéscsabát ismerem, szeretem, vannak ott ismerőseim, barátaim, ott lakik a párom is..(távkapcsolat) Egyelőre nincs még tervben az összeköltözés, de ezt leszámítva is több dolog köt oda.

Egyelőre alkalmi munkából élek(diák vagyok), és hosszabb távon, miután végeztem, valószínűleg a közigazgatásban szeretnék majd elhelyezkedni. De az sem probléma számomra, ha ideiglenesen eladói, vagy bármilyen egyszerűbb munkát kell elvállalnom.

Aki ott lakik, vagy szimplán jobban ismeri a várost, az elmondaná pár mondatban, hogy milyenek ott a lehetőségek, tényleg olyan tragikus a helyzet, ahogy azt beállítják, hogy semmi munkalehetőség?

2013. júl. 11. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia, én békéscsabai vagyok. Igen, itt siralmas a helyzet, a saját gyerekeim is budapestre mentek. A közigazgatásban pedig itt összeköttetés, ismerettség nélkül TELJESEN esélytelen vagy. De bármilyen területen is . Ne költözz, ha nem muszáj.
2013. júl. 11. 12:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! És esetleg a közeli, környező városokban, mondjuk Gyulán, Szarvason, vagy ilyesmi? Mindenhol hasonló a helyzet?
2013. júl. 11. 13:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is békéscsabai vagyok, de nem a városban dolgozom, mert itt nem találtam munkát pedig általános kereskedői végzettségem van. Én is nagyon főváros centrikus vagyok, de sajnos sem családi, sem anyagi hátterem nem tette, teszi lehetővé, hogy felköltözzek. Itthon élek, így van némi esélyem arra, hogy a megkeresett pénzből, ha nem is tudok félre tenni, de legalább tudok egy kicsit élni. Hogy mi lesz később, nem tudok, de nem is akarok, nem is merek rá gondolni.

Maga a város szép, most lett felújítva. Ha kielégít, hogy elegendő péntek, vagy szombat délután elmenni diszkóba, más napokon pedig elég, ha elmész sétálni a városban, ligetben, nyaranta stranda, akkor szórakozás szempontjából probléma nem lehet. Van egy néhány problémám, így sokszor én abba menekülök, hogy elmegyek sétálni, vagy bringázni - időjárástól függően -, s ez lenyugtat. Mondjuk a fővárosban a rengeteg ember miatt ezt nem tudnám megtenni.

Munkahely szempontjából pedig tényleg nem állunk a dolog magaslatán. Kereskedelem szempontjából leginkább már csak az áruházláncok tartanak nyitva, illetve pár kisebb üzlet, de folyamatosan zárnak be a kisebb boltok. Több, mint három éve végeztem az iskolával, de csak másfél éve van munkám. A jelenlegi előtt összesen kettő volt, de az az iskola befejezése és jelenlegi munkahelyem között eltelt egy év alatt. Az egyiknél nem tetszett a képem, s a másik meg egyszerűen csődbe ment. Az egyiknél egy, a másiknál kettő hónapot dolgoztam, s mind ez egy év alatt. Találni nehéz volt, s az esetek többségében biztosítók, meg mindenféle jutalékos munkák akadtak, persze úgy meghirdetve, amiről nem tudtam, hogy micsoda.

Én azt gondolom, ha van kapcsolatod, s ezáltal lehet egy biztos munkahelyed, s ebből meg tudnád alapozni a jövődet, s tudnál élni, akkor nem hülyeség leköltözni. Amennyiben nem én nem javasolnám az ötletet. Mert, ha leköltözöl, s nem jönnek be a számításaid nem biztos, hogy munkahely hiány miatt vissza tudnál menni a jelenlegi lakhelyedre.

2013. júl. 13. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Szintén békéscsabai vagyok. A város kicsi, élhető, nyugis. De munkahely az nincs. Világvége. Az egyetlen megye ahol még autópálya sincs. Az előttem szólóval teljesen egyet tudok érteni.
2013. júl. 13. 12:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Hülyeség bizony, de még milyen
2016. ápr. 15. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!