Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ilyen esetben mit lehet tenni?

Ilyen esetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A szomszéd felső szomszédja akinek az udvarukra tökéletesen rálátunk. Eddig ez teljesen normális lenne és az is, hogy van egy kb 5 éves fiúgyerekük. DE a fűnyírást mindig az 5 éves gyerek végzi egy nagy felnőtteknek való benzinmotoros fűnyíróval. A fűnyíró fogantyúja (ahol meg kell fogni) a gyerek fejmagassába van. A szüleit nem látni az udvaron tehát felügyelet nélkül nyírja a füvet. Lássuk be ez nagyon veszéjes és ha látom inkább bemegyek a házba ne én legyek a szemtanu ha valami baj történik. Naszóval ilyenkor mit tehetünk? Mert mondjuk ha hívnánk a rendőröket mire kiérnek már végez a fűnyírással. Ha a gyámügyet hívnánk akkor letagadhatják, hogy valaha egyáltalán hozzáért a fűnyíróhoz. (Egy kisebb faluban élünk). Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2013. júl. 1. 13:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
engem nem zavar az "áldása" az zavarna levágná a lábát a gyerek amit én végignéznék plusz még bűntudatom is lenne, hogy megakadályozhattam volna de nem tettem.
2013. júl. 1. 14:52
 12/15 Amado atya ***** válasza:

Szerintem ne foglalkozz vele. Az ő dolguk. Arról nem is beszélve, hogy magadra haragíthatod őket, ami nem biztos, hogy jó dolog.

OFF

(Erről az esetről a gyermekkori önmagam jut eszembe... Édesapám meglátta, hogy 9 éves fejjel autóbuszt vezetek (nem csak ölben ülve kormányzom, hanem -méreteimnél fogva- szinte állok a volán mögött, és a busz meg halad- üvöltve leteremtette a kollégát, aki odaadta nekem a buszt. A kolléga meg csak ennyit mondott neki: "Most mit puffogsz, soha nem tanul meg buszt vezetni, ha most nem hagyom!!" [mellékes megjegyzés: "pár" évvel később ez lett a hivatásom...] ) :) :)

2013. júl. 1. 14:54
 13/15 A kérdező kommentje:
szerintem mindent a maga idejében kell megtanulni vezetni akkor ha már lehet jogosítványod, olvasni első osztályban, füvet nyírni nagyjából 13-14 éves korban felügyelettel elkezdeni.
2013. júl. 1. 15:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Fénykép, videó, gyámügy. De hogy bírkózik meg egy 5 éves gyerek egy felnőttnek is nehéz fűnyíróval? Hiszen azt berántani is nehéz. Súlya is van. Hihetetlen!

Nem azt mondtam, hogy rosszul láttad, de ezeket a kérdéseket feltehetik, hiszen számomra hihetetlen a kis Herkules műve.

2013. júl. 1. 17:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Az apja berántja azt bemegy a házba a gyerek meg úgy tolja, hogy eléggé előrehajol amikor meg maga felé húzza akkor hátradől tehát nem egyenes testel tolja. Ebből látszik, hogy tényleg nehéz neki de két nap alatt lenyírja a füvet na de akkor is ez nem egy ekkora gyereknek való főleg úgy hogy semmi munkavédelmi felszerelés nincs rajta.
2013. júl. 1. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!