Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kisgyerekes szomszéd miatt...

Kisgyerekes szomszéd miatt megrekedt lakásfelújítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Gondolkoztam, hogy a jogi kérdések közé írjam vagy ide. De talán itt fogok releváns válaszokat kapni. 70-es években épült panel. Sajnos füstölt a falban a vezeték, felmérettem az elektromos hálózatot. Kiderült, hogy nettó tűzveszély van, ezért a villanyszerelőtől meg is rendeltem a felújítást, ami sajnos sok véséssel jár, mert sok helyen be van falazva a régi vezeték. Kiírtam a liftbe, lenti faliújságon is hogy nagyobb zajjal járó munkák lesznek.

Ennek ellenére az alattunk lakó csaj akinek fél hónapos babája van, dörömbölt az ajtón hogy azonnal fejezze be a szerelő a munkát, mert neki kisbabája van, aki nem tud aludni. Mondta a szerelő, hogy ő meg tűzveszélyt hárít el. Egy óra múlva kopogtattak a rendőrök, mert bejelentést kaptak. Nem történt intézkedés, mivel a szerelő mondta nekik, mi a helyzet. Viszont felhívott a szaki (én nem kaptam szabit a felújítás idejére), hogy ő most levonul és legyek szíves lerendezni a szomszédaimmal, és akkor majd folytatja. Ezzel egy időben hívott a közös képviselő is, hogy azonnal állítsam le a munkát mert kisbaba van alattunk! Ő meg ez a csaj puszipajtások. A férje este meg nekem pampogott, hogy senkire sem vagyok tekintettel.

Most ilyenkor mi van? Szomszédtól hoztam át hosszabbítóval az áramot, hogy főzni meg mosni tudjak legalább.

Mind jogi, mind emberi oldalról segítségre van szükségem. Jártatok már így?

Munkahelyen idegbeteg lettem, mondanom se kell.

jan. 31. 09:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi beleszólásuk. Attól mert gyerek van (márpedig egy panelban mindig van), akkor már álljon meg az élet? Nem! Nyugodtan folytathatod, anyuka meg húzza el a lógó melleit a parkba vagy a mamához, aztán altassa ott a gyerekét.
jan. 31. 12:58
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én villanyszerelő vagyok és elég gyökér volt a kolléga. Hozzám is szoktak feljönni a szomszédok mikor horonyvések hétfő délben, de telibeszarom. Munkát elvégzem, pénzt megkapom érte, szabályt nem sértek és a 40 éves alumínium vezeték sem fog kigyulladni éjjel 2kor.
jan. 31. 13:02
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekes apa vagyok szerintem a házirend megengedett időben mindenki úgy zajong ahogy akar.
jan. 31. 13:03
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Akik meg ejszaka dolgoznak és nappal alszanak azokkal mivan? Ezzel az erovel sose lehetne zajongani mert mindig alszik valaki
jan. 31. 13:12
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

#14, #15

Azért az sem mindegy, hogy mi a zajongás oka. A hangos zene és társai szerintem bunkóság, akkor is ha napközben van, nem lehet tőle nyugodtan lenni otthon. Ha valaki felújít/sír a gyereke/ugat a kutyája és hasonlók nyilván nem szándékos zavarás.

Annak aki éjjel dolgozik bármi hangos nappali zaj baromira zavaró, ha nem tud tőle pihenni, és itt a nem mindegy, hogy milyen fajta zaj az. Vagy aki otthonról dolgozik, annak sem mindegy mi miatt kell a zajt tűrnie.

Társasházban tolerálni kell azt ha érthető okokból van zaj, de ha valaki nem bírja elviselni azt sem hogy laknak körülötte, akkor menjen olyan helyre lakni, ahol messzebb vannak a szomszédok.

A kérdésre írtam már választ, most azt nem írom újra, továbbra is kitartást kívánok neked kedves kérdező!

jan. 31. 16:38
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha panelban laksz bizonyos dolgokat tolerálnod kell. Mondom ezt 2 gyerekes anyukaként- felettünk alattunk is voltak nyílászáró cserék, komplett felújítások, igen néha annyi volt az altatásnak, de ez van. De ki lehet bírni. Ez az anyuka alattatok picit túlzásba viszi a hisztit.
jan. 31. 17:59
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi az egy hónapos babánk mellett ujitottuk fel a fürdőszobankat

Képzeld el úgy, hogy be volt falazva az óriási öntvény kád, amit a férjem egyedül vésett ki a helyéről.

A csempet le kellett verni, stb stb stb.

Teljes felújítás volt, föld alatt a csövek athuzas, szennyvíz csövek athuzasa.

Az egy hónapos babám a zajban rezzenéstelen arccal aludt a szobában.

Ha felújítani kell, akkor felújítani kell

Folytasd a munkálatokat.

A nő meg a gyerekkel menjen el egy rokonhoz vagy akárhová ha zavarja a zaj.

febr. 1. 15:53
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válszokat, tegnap este megmutattam a hölgyeménynek meg a közös képviselőnek is az összeégett vezetékeket, és a kibontott kormos helyüket a falban. Egyből csendbe meradtak, és a közös képviselő mondta, hogy "de hát ezt nem gondolta" meg az ilyeneket nyáron szokták csinálni. Persze, én meg a tél közepén szórakozásból vésetem szét a lakást, nyilván nem most csináltatnám ha nem lenne ekkora baj. Szóval nem szegek meg semmiféle szabályt, 7köznap reggel 9 és délután 3 között dolgozik a szaki, 12 és 13 óra között egy óra szünettel (amíg elmegy megebédelni). És a liftben, faliújságon jó előre jeleztem. Amúgy az alsó szomszád csajnak megjegyeztem, hogy én meg éjszakánként a gyereksírást hallgatom meg azt, hogy a férje balhézik mert nem tud aludni 😜

Hétfőn folytatódik a munka. Köszönüm a tanácsokat!

febr. 1. 20:26
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Örülök hogy ők is belátták, ezt bizony muszáj szó nélkül tűrniük.

Azt meg pláne jól tetted hogy megmondtad az alattad lakó csajnak, nem csak lefelé megy a hang… :D

febr. 1. 20:53
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként normál felújítást is kötelesek lennének tűrni abban az időben, amit írtál, nemcsak életveszély elhárítást. Máskor tökös szakit keress, már rég túl lennél az egész cirkuszon.
febr. 2. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!