Kisgyerekes szomszéd miatt megrekedt lakásfelújítás?
Sziasztok! Gondolkoztam, hogy a jogi kérdések közé írjam vagy ide. De talán itt fogok releváns válaszokat kapni. 70-es években épült panel. Sajnos füstölt a falban a vezeték, felmérettem az elektromos hálózatot. Kiderült, hogy nettó tűzveszély van, ezért a villanyszerelőtől meg is rendeltem a felújítást, ami sajnos sok véséssel jár, mert sok helyen be van falazva a régi vezeték. Kiírtam a liftbe, lenti faliújságon is hogy nagyobb zajjal járó munkák lesznek.
Ennek ellenére az alattunk lakó csaj akinek fél hónapos babája van, dörömbölt az ajtón hogy azonnal fejezze be a szerelő a munkát, mert neki kisbabája van, aki nem tud aludni. Mondta a szerelő, hogy ő meg tűzveszélyt hárít el. Egy óra múlva kopogtattak a rendőrök, mert bejelentést kaptak. Nem történt intézkedés, mivel a szerelő mondta nekik, mi a helyzet. Viszont felhívott a szaki (én nem kaptam szabit a felújítás idejére), hogy ő most levonul és legyek szíves lerendezni a szomszédaimmal, és akkor majd folytatja. Ezzel egy időben hívott a közös képviselő is, hogy azonnal állítsam le a munkát mert kisbaba van alattunk! Ő meg ez a csaj puszipajtások. A férje este meg nekem pampogott, hogy senkire sem vagyok tekintettel.
Most ilyenkor mi van? Szomszédtól hoztam át hosszabbítóval az áramot, hogy főzni meg mosni tudjak legalább.
Mind jogi, mind emberi oldalról segítségre van szükségem. Jártatok már így?
Munkahelyen idegbeteg lettem, mondanom se kell.
Jaj de nem bírom az ilyen mindenért hápogó embereket -.-
Olyan nincs, hogy egy ilyen típusú munkát megtiltson bárki, mert ez életveszély és mihamarabbi beavatkozást igényel. Te kiírtad ahova ilyenkor kell.
Szerintem írj egy rövid levelet az alattad lakó csajnak, benne ezzel, hogy rövid ideig de zajjal járó munkálatok lesznek nálatok, ezért meg ezért, és szíves megértését kéred és köszönöd. Írásban legalább nem látszik az arcod, hogy ezt mennyire fogcsikorgatva tetted.
Hívd fel a közös képviselőt, vagy írj neki e-mailt, ugyanezzel a szöveggel.
Ezek után senki nem pampoghat, vannak olyan típusú felújítások amikhez engedély kell, ez biztosan nem az a fajta, a veszély miatt.
Kitartás!
Ne legyél idegbeteg.
A közös képviselőnek jelezd, hogy vegyen vissza, ugyanis nem szimpla felújítást csinálsz, de ha azt csinálnál, ahhoz is jogod van, nem KELL tekintettel lenned arra, hogy kisbaba van alattad.
Normál esetben persze tekintettel van rá az ember, de nem most. Az alattam lévő kiscsajt is helyretenném, hogy ha nem akarja, hogy kigyulladjon a felette levő lakás es az öve is leégjen, akkor pofa be.
Egy kicsit legyél már határozottabb.
Kérdezd meg tőle, mi a fontosabb :hogy 2 órát ne tudjon aludni a gyerek, vagy hogy rájuk gyulladjon a ház?
Egyébként reggel 8 és délután 4 között hétköznap nem lehet megtiltani a fúrást vagy barmilyen felújítási munkát mert van egy baba a házban, ilyen nincs :D
Írj a közösképviselőnek,és az alsó szomszédnak is egy ajánlott levelet, hogy legyen nyoma, és ebben írd le, hogy mivel nincs nyós indokuk arra,hogy te rendbe hozasd a vezetékeket, ezért legyenek szívesek vállalni a felelősséget, ha kigyulladnak. Itt ugye nem csak két lakásról van szó, hanem minimum 20-ról, ha terjed a tűz...márpedig fog a vezetékek által.
Talán még a többi szomszéddal összefogva is jutsz valamire, hisz senkinek nem érdeke egy lakástűz.
Mindenesetre mondd meg nekik, hogy adjanak írásban neked arról egy papírt, hogy miattuk nem valósulhatott meg a felújítás, és ők vállalnak emiatt minden felelősséget. Ha van egy kis eszük, hagynak dolgozni.
Semmi jelentősége hogy kinek milyen babócája van a közelben. A megengedett idősávban azt újítasz fel amit akarsz.
Gondolom a szomszédnak félreállna a szája, ha te meg ráhívnád a rendőrt ahányszor visít a gyerek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!