Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen Budapesten élni?...

Milyen Budapesten élni? (Vidékiként kérdezem)

Figyelt kérdés
A kérdésem elsősorban olyan emberekhez szól, akik vidékről, leginkább faluból költöztek Budapestre. Mostanság a lakhelyem elszegényedése, munkahely és lehetőségek hiánya miatt vetődött fel bennem a költözés igénye. Eddig csak pár alkalommal jártam a nagyvárosban, de munkahelyek és ügyintézés, illetve képzések és hobbik szempontjából is nagyon kedvezőnek találom. Nektek mik a tapasztalataitok? Nem egyedül költöznék egyébként.

jan. 27. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Ha szereted a zajt és a koszt, akkor a te városod. Egyébként inkább valamelyik megyeszékhelyet ajánlom. Ugyanúgy megvan minden, de kevesebb csövessel (nem azt mondom hogy máshol nincs, de Budapesten lépni se tudsz úgy, hogy ne ess beléjük).
jan. 27. 11:26
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha van rá lehetőség élni kell vele. Szinte mindenki azt mondja aki vidékről költözött Pestre, hogy azért Pesten jobb mint vidéken.
jan. 27. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

10 éve költöztünk Budapestre a párommal, pont munka miatt. Nekem olyan a szakmám, hogy akkoriban kb csak Budapest volt az opció.

Nagyon szerettem, hogy mindíg volt minden. Akármi jutott eszedbe, amit szeretnél csinálni, szeretnél venni, szeretnél megnézni, azt általában megtehetted.

A Coviddal jött a távmunka lehetösége, a párommal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk egy babát. Most decemberben meg is született, de mindketten úgy láttuk, hogy Budapest nem olyan jó a gyereknevelésre, ezért hazaköltöztünk vidékre.

Nem bántam meg ezt a 10 évet Budapesten, nagyon szerettem. De azt se bántam meg, hogy hazaköltöztünk, azért már hiányzott a család közelsége.

jan. 27. 11:27
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Faluról költöztem Budára (11. kerület).

Szerintem a zaj és a kosz nagyon függ attól, hogy Budapesten belül hova költözik az ember. Igen, Pesten, pl a 8. kerületben, sokkal nagyobb lesz a hangzavar, mint a 11.-12. kerületben Budán, mondjuk Farkasréten.

Én szeretem, mert itt minden megvan, Pestre nem is járok át, elég Buda. Vannak éjszakai buszok, amik nagyon jók, pillanatok alatt jutok el A-ból B-be, ahol megtalálom a speciális szolgáltatásokat, árukat, amiket vidéken nem.

Vidékről hiányzik az az igazi falusi élet, csend, nyugodtság, itt óriási a rohanás, de úgy gondolom, hogy mindennek megvannak az előnyei és hátrányai. Alapvetően elégedett vagyok, de szeretnék majd elköltözni inkább valahova az agglomerációba.

jan. 27. 11:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Budapest kulturálisan hihetetlenül aktív. Ez nagyon vad tud lenni, hogy annyi dolog érdekel, hogy el sem tudsz menni mindenre. Facebookon meg kell találni a helyeket, szervezőket, akik érdekelni és követni.

Viszont ez hátrány is, hogy nincs az a nyugodt fókuszált önmagamra fókuszált lét.

jan. 27. 12:27
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Az jó, hogy egy köpésre van mindenféle bolt, meg lehet válogatni a közeli munkahelyek közül is. Ami rossz az a társasház, sajnos nagyon zajos, sokszor nincs nyugta az embernek. Kertesben biztos marha jó lakni Budapesten. De én már úgy vagyok vele, hogy inkább laknék kertesben agglomerációban mégha többet is kell utazni. Pedig utálok füvet nyírni meg ilyenek, de már unom hallgatni, hogy fingik, rejszol a szomszéd.
jan. 27. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Előnye, hogy van minden, hátránya, hogy van minden.

Néha nehezen bírom ezt az embertelen tömeget de több a munkalehetőség.

jan. 27. 12:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Pesten is vannak csendesebb kertvárosi környékek. Sok előnye van, több a munkalehetőség. Aki vidéki, annak a távolságok lesznek először riasztóak. Itt nem ritka, hogy a munkahely és a lakás több, mint 10 km-re van egymástól és napi egy-másfél órát megy oda az ember (oda-vissza ennek duplája).
jan. 27. 13:08
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Annyira áldásos, hogy eljöttem inkább vidékre és itt ezerszer jobban érzem magam. Nézd, ez is mint sok minden az életben személyiségfüggő, attól függ melyek az igényeid és a vágyaid. Ha arra vágysz, hogy nyüzsgés vegyen körül és évekig csak egy lényegtelen hangya 🐜 legyél a hangyabolyban akkor költözz Pestre. Ha arra vágysz, hogy mindenki ismerjen és azt is tudják rólad reggel hány órakor húzod le a vécét akkor maradj vidéken. Én az utóbbit választottam és jobban jártam, lehet mindenki tud rólam mindent de ez nem feltétlenül baj, mert így legalább lettek végre fix barátaim. Pesten nem voltak mert mindig jött valaki aki izgalmasabb volt és faképnél hagytak miatta pedig ott születtem és ott is nőttem fel.
jan. 27. 14:09
 10/10 anonim ***** válasza:
72%
Én Budapestiként alig vártam mindig, hogy lemehessek Győrbe. Mert kisebb, az emberek barátságosabbak, jobb levegő és kevesebb ember van az utcán. Aztán külföldre költöztem és mikor egyszer haza látogattam Persre is és Győrbe is mind a kettő koszosnak és nagyon szmogosnak tűnt. Majd megfulladtam.
jan. 27. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!