Milyen Budapesten élni? (Vidékiként kérdezem)
10 éve költöztünk Budapestre a párommal, pont munka miatt. Nekem olyan a szakmám, hogy akkoriban kb csak Budapest volt az opció.
Nagyon szerettem, hogy mindíg volt minden. Akármi jutott eszedbe, amit szeretnél csinálni, szeretnél venni, szeretnél megnézni, azt általában megtehetted.
A Coviddal jött a távmunka lehetösége, a párommal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk egy babát. Most decemberben meg is született, de mindketten úgy láttuk, hogy Budapest nem olyan jó a gyereknevelésre, ezért hazaköltöztünk vidékre.
Nem bántam meg ezt a 10 évet Budapesten, nagyon szerettem. De azt se bántam meg, hogy hazaköltöztünk, azért már hiányzott a család közelsége.
Faluról költöztem Budára (11. kerület).
Szerintem a zaj és a kosz nagyon függ attól, hogy Budapesten belül hova költözik az ember. Igen, Pesten, pl a 8. kerületben, sokkal nagyobb lesz a hangzavar, mint a 11.-12. kerületben Budán, mondjuk Farkasréten.
Én szeretem, mert itt minden megvan, Pestre nem is járok át, elég Buda. Vannak éjszakai buszok, amik nagyon jók, pillanatok alatt jutok el A-ból B-be, ahol megtalálom a speciális szolgáltatásokat, árukat, amiket vidéken nem.
Vidékről hiányzik az az igazi falusi élet, csend, nyugodtság, itt óriási a rohanás, de úgy gondolom, hogy mindennek megvannak az előnyei és hátrányai. Alapvetően elégedett vagyok, de szeretnék majd elköltözni inkább valahova az agglomerációba.
Budapest kulturálisan hihetetlenül aktív. Ez nagyon vad tud lenni, hogy annyi dolog érdekel, hogy el sem tudsz menni mindenre. Facebookon meg kell találni a helyeket, szervezőket, akik érdekelni és követni.
Viszont ez hátrány is, hogy nincs az a nyugodt fókuszált önmagamra fókuszált lét.
Előnye, hogy van minden, hátránya, hogy van minden.
Néha nehezen bírom ezt az embertelen tömeget de több a munkalehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!