Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi a legolcsóbb lakhatási...

Mi a legolcsóbb lakhatási forma bérlőként?

Figyelt kérdés

Ha többed magaddal nem gond akkor szoba 60 ezerért?

Ha egyedül akarsz lenni garzon 150 ért?

Egyéb lehetőségek nincsenek is?

Mennyit kell keresni egyikhez,másikhoz?

Mennyit teszel félre ebből,mit eszel?

jan. 20. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Otthon lakás

Koli

Szobabérlés

Garzon

Lakás

Ház

kb ezek a fokozatok, persze lehet még árnyalni, hogy hol van mekkora, milyen építésű stb.

Én tavaly megyeszékhelyen 40+rezsiért béreltem szobát, ugyanitt kolisként 10k volt a koli díja (mindenestül), most meg ugyanitt lakást bérelek 190+rezsiért, de nem a legolcsóbbat, az kb 140+rezsi lenne, garzon meg 100+rezsi.

Lehet ismerőssel üzletelni, vannak bérlakás programok is, meg munkásszálló, de a fentiek a legjellemzőbb lehetőségek.

Azt mondják, hogy a fizetésed harmadát költsd max a lakhatásodra (ha a fizetésed kevesebb, mint a bérleti díj háromszorosa, akkor valójában nem engedheted meg magadnak az adott lakást). Persze ez egy ideális szám, valójában az emberek nagy többsége a fizetésének több, mint felét lakhatásra költi.

Én jól keresek, a fizetésem felét kb félreteszem. Eszem kifőzdékben, olcsóbb éttermekben, főzök otthon stb.

jan. 20. 15:27
 2/9 A kérdező kommentje:

És például ha nem vagyok jogosult kollégiumi férőhelyre,az elképzelhető hogy ha van üres szoba kiadnák?

Mennyi lenne ennek a költsége?

jan. 20. 15:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Vendégként lehet 1-2 éjszakát kivenni, nálunk napi 1500-2500 forint volt ha diák vagy és nem külön szobában szállásolnak el, hanem a koliszobában valamelyik szobatárs helyén. Egyébként meg csak nyárra adják ki hosszabb időre (pl egy hét), tippre 3000-5000/éj/fő áron.

Kollégiumokban nem szokott üres szoba lenni, kb mindent fel tudnak tölteni egyetemistákkal, vagy phd hallgatókkal. Volt kolisként még néha lehet maradni seniorként, de ennek különleges feltételei vannak, random külsősként nem fogsz bekerülni.

Inkább szobát keress, megyeszékhelyeken már 50+rezsiért biztosan találsz, de valószínűleg olcsóbban is.

jan. 20. 16:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Biztosan nem mentem volna el egyedül garzonba annyiért. Mondom pestiként.

Egyébként rendkívül szét vannak húzva az árak és a tulajok. Nincs két egyforma és nincs egyenértékűség.

Én pont azon gondolkodok, hogy kisszobát bútorozva is legfeljebb 40-ért adnék ki.

jan. 20. 20:14
 5/9 A kérdező kommentje:
Önkormányzati lakásnak milyen feltételei vannak?
jan. 20. 22:48
 6/9 Senior Séf ***** válasza:

Hogy az önkormányzati lakásnak milyen feltételei vannak,a jegyző korrekt felvilágosít

infot tud adni.

jan. 29. 16:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Önkormányzati lakást általában önkormányzati alkalmazottak kapnak, azok közül is a családosok, legalábbis én már több városban is laktam és mindenhol így volt.
tegnapelőtt 12:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Gondolom idősek otthonában sem lehet bérelni.
tegnapelőtt 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát, kb. minden idősotthonban sorban állnak az emberek, akik be akarnak oda jutni/be akarják juttatni a hozzátartozójukat, szóval nem gondolnám, hogy reális lehetőség lenne ott egy random embernek a szoba bérlés.

De pl. ha nagyon olcsó szállást keresel, én megpróbálkoznék a helyedben munkásszállókkal.

tegnap 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!