Mire fel kér a testvérem többlethasználati díjat? 50-50%ba vagyunk tulajdonosok.
Szülői örökség,egy 3 szobás családi ház.
Áruljuk,de amig nem lesz eladva addig úgy gondolom lakhatok benne. Addig se kell albérletet fizetnem.
1 szobát használok a gyerekemmel,meg a fürdőt konyhát.
Tesóm mégis többlethasználati díjat akar kérni. Már azt is mondta h bíróságra megy és úgy fogja kérni.
Nem állok az eladás útjába,érdeklődőket is be engedek.
De ő is használhatná. Nincs kizárva meg semmi. A számlákat mindent fizetek. Az jobb lenne neki üresen áll? Mert ő nem költözok ebbe a városba.
Nekem ugyanígy tulajdonjogom van itt mint neki.
Nem jogos a kérése. A konyha és a fürdőszoba közös tulajdonnál közös használatú, a 3 szoba közül pedig csak egyet használ. Azaz kevesebbet használ, mint az ingatlan 50 százaléka. Márpedig neki 50 százalékra van joga. Ha az egész háza egyedül használná, akkor kérhetne a tesó pénzt.
Plusz: nem tiltja meg, hogy a másik is odaköltözzön
Segíti az eladást azzal, hogy beengedi az érdeklődőket. Fűti az ingatlant - a 2 plusz szobát nem tudom, hogy fűti-e -, és ezzel (legalább részben) óvja az ingatlan állagát.
A 2 szobába amit nem használunk csak gyújtólángon van a konvektor.
Mivel itt lakok értelemszerűen minden számlát én fizetek.
"Áruljuk,de amig nem lesz eladva addig úgy gondolom lakhatok benne. Addig se kell albérletet fizetnem."
Erre fel kér. Pont.
mondd neki h a ház fele a tied, a közös szobákat használaf meg a daját szobáid egy részét ergo a sajátodat
nincs joga kérni bármit is, söt elég undorito megközelítés ez bárminek is
az viszont ha kiadná az ö részét h pénze legyen belőle sajnos benne van a kalapban
ne fizess neki semmi plane h ha te nem laknál ott csak a koltségeket csinálná pluszba nektek éd akkor senki se tartaná karban vagy mutatná meg az embereknek
szoval még majd nem h pénzt sporolsz neki, meg időt biztos szívesen fizetne rá meg ingázna oda kocsival h mutogassa v fizetne közvetitönek h helyette mutogassa
sok érv szol melletted ö meg csak kapzsi, megkapja a részét ha eladjátok... ne vergödjön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!