Hol lehet jobb lakni? Vidéki városban (20.000 lakossal) vagy valamelyik nagyvárosban, pl. Debrecen vagy Miskolc?
Debrecenben vagy Miskolcon nem élnék.
Nekem az vált be, hogy Szegeden élek (szép város, pont megfelelő méretű) és Budapestre vagyok bejelentve (csak a szegedi irodába járok be - ha épp nem homeoffice-ozok). Szegeden a pesti fizumból úgy élek mint a királyok.
Bár költözhetnék máshova, de nekem ez a város tetszik. Nyilván lehet budapesti fizuval zsákfaluba is költözni, ha megoldható a remote állás és nem hiányzik a nagyobb városi élet (mozi, programok, koncertek stb)
A kettő között. Megyeszelékhely, de kisebb. Miskolc-győr-debrecen-szfvár... pocsék a közlekedés mindenféle módon, budapestinszintű már-már, és igazi extrát nem adnak.
Kisebb városokban sokkal jobb... bár a tömegközlekedés ... mondjuk ki: nincs, de bicajjal jól bejárható, autóval meg végképp ott vagy mindenhol 10 percen belül. Van pláza, mozi, bankok, mindent el tudsz intézni helyben.
Legjobb az, ha jó a közlekedéseb BP felé is. Ekkor azért kisebb városok is megfelelőek lehetnek, csak azok már nagyon agglomerációs vonzásban lehetnek, alvó városok lehetnek pl egy Gyöngyös az maga a halál.
#4 A panel 8. emeletén persze, hogy hallani, fent jobban terjed a hang, mert kevesebb az épület, ami visszafogja. Második emeleten nem hallanád ugyanazt (tapasztalat). Minden városnak vannak belvárosközeli csendes részei is, pl. nem hiszem, hogy a Papszer utca zajos lenne éjjel.
#7 A "budapesti szintű" tömegközlekedés nem negatív jelző, a pesti közlekedéssel semmi baj nincs. A debreceni meg a szfvári mondjuk tényleg rossz, a másik kettővel semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!