Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidéken, kisvárosban lakni...

Vidéken, kisvárosban lakni csak azoknak jó, akik családosok?

Figyelt kérdés
Én egy kisvárosból származom, Pestre mentem egyetemre, aztán ott kezdtem el dolgozni és maradtam. A barátaim többsége szintén hasonló háttérből jött, sokan pont arról a környékről, ahonnan én. Legtöbben már hazaköltöztek, legtöbben Covid alatt. Ahogy így beszélek velük erről a témáról kvázi az rajzolódik ki, hogy, aki családot alapított, az nagyon jól érzi magát otthon, mindig kiemeli, hogy milyen jó, minden közel van, a nagyszülőkre lehet hagyni a gyereket, milyen nyugodt életet lehet élni. Aki meg egyedülálló, az azt mondja, hogy halott a város, nem nagyon vannak szórakozási lehetőségek és ami talán a legfontosabb, hogy nagyon nehéz ismerkedni, az egyetemet végzett emberek aránya sokkal kisebb a társadalomban, míg Pesten egy fiatalos, egyetemista kocsmában sok intelligens emberrel találkozol, sokkal kulturáltabb mindenki, egy kisvárosi kocsmában inkább prolik vannak többségben, vagyis érezhetően más a hangulat. Az ismerőseim többsége olyan munkát végez, amit lehet otthonról is, szóval a pénz nem annyira kardinális kérdés, kisvárosban is megélnek aránylag jól, nem ez a sorsdöntő.

dec. 26. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Én introvertáltként is jól eléldegélek. Se párom se családom. 🤷🏼‍♀️
dec. 26. 11:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember mást preferál.
dec. 26. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki vagyok, kisvárosban élek, mellé még egyedülálló is, mégis szeretem a lakóhelyem. Néha vannak kisebb dugók, azoktól eltekintve nyugodt és kellemes város, szinte minden sétatávban van, nincs tömeg és minden korosztály talál magának valamilyen szórakozási lehetőséget.

Lehetne több diplomásnak való munkalehetőség, de ettől eltekintve nem tudok rosszat mondani és szeretek itt élni.

dec. 26. 11:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Aki meg egyedülálló, az azt mondja, hogy halott a város, nem nagyon vannak szórakozási lehetőségek és ami talán a legfontosabb, hogy nagyon nehéz ismerkedni"

Ezzel egyetértek, de pl én ezt szeretem.

Tetszik, hogy halott a lakhelyem. Nincsennek kölykök se, csak nyáron jönnek elő (jönnek pár napra nagyiékhoz). Azt a pár nap disznóvágáshoz hasonlító visítást meg ki lehet bírni, azon kívül csend van és nyugalom.

Szórakozási lehetőség tuti nincs. Kimozdulni se nagyon lehet, pl aki futni szokott/kutyát sétáltat, azt úgy lesik az öreg helyi lakosok mintha földönkívüli lenne.

Ismerkedni sem lehet. Aki jópofizik az csak azért teszi, hogy kipletykálhasson. Ha egyedülálló nőként valami pasihoz hozzá szólsz, akkor rögtön arra gondolnak hogy dugtok és rossz híredet keltik.

Ettől függetlenül én elvagyok itt. Nem laknék nagyobb városban.

dec. 26. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretek kisvárosban lakni, nyugis, csendes, nincs nagy forgalom, nincs zaj, viszont mégsem falu, van pár nagyobb bolt, vannak szolgáltatók, van több háziorvos, pár szakrendelés is, szóval a mindennapi dolgokhoz megvan minden. Dolgozni 20 perc alatt eljutok a szomszéd megyeszékhelyre, ahogy szórakozni is. Nem távolság, más ugyanennyit közlekedik városon belül is.
dec. 26. 18:37
 6/7 gabor49 ***** válasza:
100%
én nem vagyok családos de szivesen laknék csendes kisvárosban
dec. 27. 07:50
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
Én a feleségemmel költöztem vidékre, amikor aa csemetéim már önállóak voltak.
dec. 27. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!