Osztrákok mennyire befogadóak? Valaki írta, hogy borzasztóan kirekesztőek voltak vele!! De arról is cikkeztek - és beszéltek szóban -, hogy (utóbbiakat) gond nélkül befogadták, pedig teljesen hétköznapian viselkedtek,semmi extra,semmi plusz nem volt.
Kisebb falvakba, tanyasi jellegű elszórt rész(ek)re való költözés(ek)ről van szó - családi házba.
Nyilván itt a város, vagy a nagyváros nem játszik. Ezért csak az első kettő környékre költözőktől kérdezném a félkövérrel szedetteket. Vagy olyanoktól, akiknek ilyen kis településekre költözött ismerőseik vannak: lennének szívesek megkérdezni tőlük, hogy őket hogy fogadták?
Annyi mindent lehet olvasni, és sokszor élőszóban is különböző dolgokat hallani...
Normál, alap (tehát nem lenéző, nem pökhendi), vagyis hétköznapi viselkedés esetén a helyi lakosok - idővel - hogyan viselkednek Magyarországról betelepülőkkel szemben?
Kérem az új hozzászólókat, hogy egyedül csak a _kiírásban_ foglaltakra válaszoljanak!
És kérlek ÍRJATOK! (Eddig csupán három idevágó válasz érkezett.)
Köszönöm!
Tény, hogy van egy nagyon széles echte osztrák, akiknek mindenki auslander, aki nem tősgyökeres helyi. Akik még azon is felhúzzák magukat, ha meghallják hogy bevándorlók a saját külföldi nyelvükön mernek beszélgetni az ő országukban...
De akadnak befogadóbbak is, inkább a fiatalabbak közt. Szerencse kérdése, milyen közösségbe kerülsz.
Utolsó: megkérdezhetem tőled, hogy a fiatalabbak és a nem-igazán-toleráns öregek között húzódó szakadéknak mi lehet az oka?
Mármint hogy mi okozhatja - vagy mik okozhatják -, hogy a fiatalabbaknak magasabb az ingerküszöbük, jobb az elfogadási képességük?
Barátságtalanok közvetlen a határ mellett szoktak lenni de az a tömény autóforgalom tényleg embertelen, én is síkideg lettem egy hét alatt.
Nem tudom ezt hogyan lehetne finoman leírni, úgy rasszisták mint mi.
Nagyon egyénfüggő, rajtad is múlik hogyan fogadnak, ha stimmel a színed fényévekkel barátságosabbak.
Sziauramtesóvanecigid kollégát pár hét alatt elkergették de ő lopta is a tévéket.
Utolsonak abszolút igaza van, ha nincs tevehajcsár fejszerkezeted, tudsz németül és még viselkedni is tudsz semmi gond nincs, sőt...
A másik oldalon persze hetente kapom a "megjegyzéseket" a tesokrol, hogy hat ez azert nagyon durva, hogy te is magyar vagy meg ezek is, két külön világ...illetve: nem tudnánk e otthon tartani őket és stb kérdések :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!