Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek mi lesz ebből? A...

Szerintetek mi lesz ebből? A lányom a szomszéd címére kérgetett.

Figyelt kérdés

(Kíméljenek meg a "kamu" és hasonló idétlenkdéstől, normális válaszokat szeretnék, sajnos csak ide merem kiírni ez annyira tré.)

Először gondoltam, hogy kiirom ezt a Facebook jogi csoportba de ott sok az ismerős.

Egy kistelepülésen lakunk, nagyon rosszul élünk, albérletben.

Elváltam, a lányomat anno nálam helyezték el, de előtte intézetben is volt ott felvett sok hulyeséget.

A lányom is dolgozik már, de úgy se jövünk ki mert én megváltozott munkakepessegű vagyok.

Idén ősszel szabályosan eheztünk.

A lányom elkezdett a neten kéregetni, de mindenkinek a szomszéd nevét és címét adta meg mert nagyon szégyellte szerintem, először én nem is tudtam róla, óriási balheink voltak ezért. A szomszéd nem lakik itt, csak nyaraló.

Viszont a szomszéd lejott karácsony előtt Budapestről és rájött.

Közvetve meg lettünk fenyegetve, kiirta a helyi csoportba.

Még nem beszéltünk vele csak olvastuk a dolgokat.

Azt írta, elintéz minket.

Szerintetek hogy lehet ebből kimaszni?

Mit léphet a szomszéd?

Sajnos nincs közös ismerős vele akivel jóba is vagyok, nem tudom mire számítsunk.

dec. 25. 11:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%

Tökmindegy, hogyha hozzám jönne küldemény, amit nem én rendeltem, bsznám ki a kukába.

És hogyha ez sűrűn megtörténne, feljelentést tennék - bocs, ez jogilag már zaklatás kategória.

dec. 25. 17:04
 12/22 anonim ***** válasza:
18%

Miután lehiggadt érdemes beszélni szomszéddal és bocsánatot kérni.

Emberek lusták, ha nem szólsz be nem fog ügyet csinálni.

dec. 25. 17:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Végre megértettem. A lányodnak valamilyen személyiségzavara van, nincs ami kitöltse az életét, kell neki valami érdekesség, hallottam hasonlóról, és azt az érdekességet találta ki, hogy így szórakozik. Ezt fejezze be sürgősen, mert komolyabb baj lehet belőle, illetve ki kellene töltenie az életét, hogy érzelmileg legyen ami feltölti, hogy ne csináljon ilyen pótcselekményeket.
dec. 26. 12:28
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg sűrű elnézézések közepette bocsánatot kérni a szomszédtól. Nekem sem tetszene,ha a szomszédom az én nevem alatt koldulna. Gondolj bele,hogy lejáratja a lányod szegényt ezzel. Értem,hogy szégyenli az anyagi helyzeteteket,de mást beállítani a ti helyetekre nagyon durva. A szomszéd meg kapkodja a fejét,hogy az emberek miért néznek rá szánakozva majd.

A szomszéd helyében minimum leordítanám a lányod fejét úgy,hogy többet ilyen még véletlenül se jusson eszébe. Aztán várnék,hogy mekkora visszhangja lenne a dolognak,és utána gondolkoznék csak azon,hogy feljelentsem-e,mert visszaélt a nevemmel.

dec. 27. 02:55
 15/22 A kérdező kommentje:
13. Jó kis elemzést szőttél köré, de ez csak fiktív belemagyarázás szerintem.
dec. 28. 16:35
 16/22 A kérdező kommentje:

14. Sajnos úgy tűnik, a szomszéd a nyilvános megalázást választotta válasznak, a helyi csoportban.

Kérdés, tervez e még valamit..

Vannak dolgok amivel zsarolhatóak vagyunk.

dec. 28. 16:37
 17/22 anonim ***** válasza:
46%
16-os, inkább az ostoba lányoddal beszélj. Én is cs.szettül kiakadnék a szomszéd helyében.
dec. 30. 14:08
 18/22 anonim ***** válasza:

#16 Már bocs, az, hogy az ő nevében kéregetett a lányod, szerinted nem volt megalázó?

Érdekes egy családotok van...

dec. 30. 16:03
 19/22 anonim ***** válasza:
40%

Sok erőt kívánok Neked. Kollektív bűnösség nincsen, nincs nálunk ami Ézak-Koreában, hogy aki bűnt követ el, annak a családtagjai is mennek a koncentrációs táborba. A lányod hibájáért alapesetben nem Te felelsz. A nyilvános megalázás, vagy eleve ezek az önbíráskodó Facebook.csoportok, ezek mind problémásak jogilag.

,,Azt írta, elintéz minket.''

Azt hiszem, elvileg nincs olyan, hogy ,,minket'', persze sajnos épp ez a baj a Facebook ellenőrizetlen (i)gazságosztogató csoportjaival.

Próbálj beszélni azért a szomszééddal, neki sem jó, ha ezekbe a zavaros lincselőhadjáratokba bonyolódik bele. Biztosítsd a jóindulatodról, hátha lehet vele beszélni.

jan. 7. 20:27
 20/22 anonim ***** válasza:
40%
Egyébként egyébként, ha jóhiszemű vagy (és hátaz vagy, ahogy olvasom), a jog véd Téged, nem vagy köteles önbíráskodó jelleegű ,,büntetést'' eltűrni. Beszéj szomszáddal , lányoddal, de ha családodat fenyegeti a szomszéd, és nem közvetlenül lányoddal szabályosan jogszerűen akarja rendezni a dolgokat, akkor Te is jogosan fordulhatsz a joghoz.
jan. 7. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!