Debrecenben vagy Győrben jobb az élet?
Figyelt kérdés
dec. 24. 09:00
A kérdező szavazást indított:
Debrecen
Győr
21 szavazat
1/12 anonim válasza:
Debrecenben olyan albérlet- és ingatlanárak vannak mint Budapesten. Jártam 3 évet egyetemre Debrecenbe, akkor még egész élhető város volt, az árak se voltak ennyire elszállva. Az utóbbi években többször gondolkoztam, hogy ott vállalnék munkát, de valami brutális albérletárak vannak, garzont hirdetnek 200-300 ezer forintért. A fizetésekről nem tudok nyilatkozni, de alsó hangon nettó 600-700 ezret keresni kell, hogy normál színvonalon meg tudj élni...hát kétlem hogy ennyi lenne az átlagfizetés. Nagyon sok a városban a külföldi egyébként, idén átmentem szétnézni, teljesen ledöbbentem hogy csupa arab, néger meg lepukkant c kategóriás jött szembe velem az utcán. Nagyon rossz irányba változott a város, számomra taszító volt, ahhoz képest hogy régen szerettem oda járni. Miskolcon is tanultam pár évig, illetve Nyíregyházán lakom egy jó ideje, azt kell mondjam hogy Debrecen is lesüllyedt ezeknek a városoknak a szintjére, sőt Nyíregyháza élhetőbb is, az árszínvonal és a lakosság "összetétele" szempontjából.
2/12 anonim válasza:
Debrecen katasztrofális lett minden szempontból. Ingatlan árak/albérlet, alacsony bérek, dugók, lakosság.. szörnyű az egész. Tovaszállt a cívis életérzés, amit anno annyira szerettem. Ezerszer inkább Győr.
Én debreceni vagyok és jelenleg egy projekt miatt Tatabányán lakom, ez sem egy hű, de sok fokkal jobban érzem itt magam.
3/12 anonim válasza:
Osztom a többieket Debrecen egy sz*r város lett
4/12 anonim válasza:
Ez van akkor amikor több évtizedre leural valamit a fidesz maffia. Kósa eleinte még csinált is valami amit jónak vagy rossznak lehet értékelni, de amióta Papp a polgármester a p@rasztvakító látbányberuházásokon kívül az égvilágon semmi olyan fejlesztés nem valósult meg ami valóban hasznos lene a hétköznapi élet során a városlakóknak. Romos, lekoszlott utak, elhanyagolt központon kívüli területek. Kelet balkáni szintet se megütő vasút és busz pályaudvar, versenyképeségét elvesztő repülőtér, 2-3 évig eltartó, csilliárdokba kerülő útátépítések. Eközben a fideszes városvezetés és a fidesz által leuralt egyetem hatalmas igatlanmutyikat hajtott végre és elképzelhetetlen mennyiségű közpénzt tett zsebre amelyekből többek közt egymás után épülnek a drágábbnál drágább luxus apartmanok kifejezetten külföldieknek. Néhány éve pedig nemcsak a gazdag külföldiekben, hanem a gyárépítéseken és a gyárakban dolgozó gazdasági migráns külföldiekben is meglátták az üzleti lehetőséget ezért épült egy sereg államilag támogatott motel szerű szállás. Ezek mind viszik fel az ingatlanárakat, a BMW gyár és az akksigyárak miatt meg sokan azt képzelik, hogy bármennyit is el lehet kérni a legótvarabb panellakásért is. A szomszédos Nyíregyháza sokkal nyugisabb, élhetőbb, tisztább város és kb. fele annyiba kerül ott a lakhatás. De még Budapest egyes külső, de élhető kerületei is olcsóbbak mint Debrecen.
5/12 anonim válasza:
1# mindenki ezzel jön, hogy Debrecenben mennyire megdrágult a lakhatás, csak éppen nem látják, hogy Budapesten és a Funántúl felkapottabb városaiban még ennél is durvább drágulás megy végbe. A különbség az, hogy Debrecenben a fizetések ezt a lakhatási drágulást sokkal kevésbbé követik le. Budapesten élből 10 millióval drágább egy lakás mint Debrecenben, de mégis könnyebben meg lehet keresni ott a rávalót. Ma Magyarországon Debrecenben van a legnagyobb lakhatási válság, az országban itt a legrosszabb
6/12 anonim válasza:
ak a lakásarakhoz, albérletárakhoz viszonyítva a fizetések.
7/12 anonim válasza:
Mennyi az átlagkereset Debrecenben, azt meg tudja mondani valaki?
9/12 anonim válasza:
Na és a budapesti mennyi? Ezzel nem sokat mondtál.
10/12 anonim válasza:
Arányokat kell nézni, ha a budapesti lakásár 100 és a budapesti fizetés 100, akkor ehhez képest a debreceni lakásár 90, a debreceni fizetés meg 50.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!