Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lehet megoldás erre a problémá...

Lehet megoldás erre a problémára? Nem szeretnénk megbántani a szomszédot de kezd egyre kellemetlenebb lenni a gyerekük hangja.

Figyelt kérdés

A szomszédban született egy kisbaba. Sajnos minden szobánk fala közös így nem lehet elmenekülni a hangja elől. Eleinte nem volt vészes de ahogy növekszik. Kb fél éves. Egyre erősebben sír kezd zavaró lenni. Este nem tudunk elaludni tőle, vagy felébredünk rá és nehéz a visszaalvás. Hétvegente reggel újabban sikongat is, így tovább aludni sem lehet tőle. Nem szóltunk miatta meg nem is kopogtunk át mert nyilván nem direkt nyekergetik. De ez így nagyon rossz és szükségünk lenne a pihenésre. Füldugó sajnos nem vált be. Nem tudom mit lehetne csinálni. Lehet e egyáltalán valamit vagy költözhetünk máshova amit nem akarok részeletezni mennyire sok pénzzel és stresszel járna ráadasul semmi garancia, hogy hamarosan nem kerülünk hasonló helyzetbe. :(

Aki volt hasonló szituációban és lett megoldás helyben az írja meg. Előre is köszi.

dec. 21. 16:24
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

20 Ne velem közözködj már aki egy teljesen normális kérdést tett fel. Mi az ideális szomszédok vagyunk a házban akik eljárnak bulizni, nem otthonra hivják a baratokat, betraják a hazirendet, ha szerelés van kiírják napokkal előtte, este 8 után még zenet is fülhallgatóval hallgatunk, takaritást sem kezdjük hétvegén 12 előtt stb hogy ne zavarjunk másokat. Kedvesek és segítőkészek vagyunk másokkal. Szóval ne engem piszkálj! Egy kifejezésen meg csak az akad fent akinek magával van nagy baja. Pont ugyan annyira lehet gyereket meg cicát tartani. Számunkra mindkettő egyformán aranyos. Attól hogy nincs saját gyerekem még van nemi fogalmam a dolgokról mivel a húgomnak van és jóban vagyunk. Másreszt a majmok babái is rajtuk lógnak ez a normális picike korban nem kirakni egy másik szobába szegényt ejszakára. De tök mindegy nem az én bajom ha mentalisan nem lesz ép más gyereke. Az meg hogy aludni szeretnénk éjszaka nem bűn!

Ezen oldalon csupa frusztrált elmebeteg van ahogy látom. Inkabb kitörlöm magam mert nekem ez nem hiányzik. Egyétek meg egymást karácsonyra. :D

Aki normális valaszt írt annak mégegyszer köszönöm.

dec. 22. 12:59
 22/35 anonim ***** válasza:
0%

Jézusom. :D nálad nagy bajok vannak nem nálam. Rajtam kívül többen is írták, hogy a tartani szót nem gyerekre "használjuk". Ez olyan mintha a párod azt mondja téged tart otthon.

Nem vagyok frusztrált, nagyon is inkább te vagy az, mert semmi durvát, bántót, bunkót vagy megalázót nem írtam ellenben te.. hagyjuk is én feladom részemről kiszálltam a veled folytatot beszélgetésből. Higyj amit akarsz.

dec. 22. 13:29
 23/35 anonim ***** válasza:
27%
Én a 12es vagyok. Normális választ írtam, hogy tippek hogy könnyebben tudjatok aludni. Semennyire sem méltattad. :(
dec. 22. 13:32
 24/35 anonim ***** válasza:
16%

"menekülhetünk tovább sajnos.:("

Kérdező te az a típus vagy aki, mindenhova odaköltözik és mindenért nyekereg.

dec. 22. 15:31
 25/35 A kérdező kommentje:

24 Igen? :) Eddig 2 helyen laktam az lenne a mindenhova?! :D A szomszédaim mondjuk nem ezt mondanák mert igen jóban vagyok velük. Össze is járunk. Semmi bajom nincs senkivel kivéve az éjszakai gyereksírást meg visítást amitől nem tudunk aludni. De velük sem vesztünk össze. Nettó f@szsagokat beszélsz az előző három nyomorékkal együtt.

Sajnallak titeket. Nekünk csak ez az egy porblémánk van neketek viszont komoly baj lehet a falakon belül is. :D

22. Nem kértem tőled szóhasználati tanácsokat. Tartsd meg magadnak. És kötözködj azzal aki hajlandó elviselni.Inkább a saját gyerekeddel foglalkoznál mások szekírozasa helyett ha már a világra hoztad.

dec. 22. 16:42
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen tudok olyan beosztású lakást elképzelni, hogy nekik is és nektek is az összes szobátok határos. A baba csak egy szobában tud aludni egyszerre. Ti aludjatok abban a szobában, amelyik nem azzal a szobával határos. Egyéb megoldások:

Ezen kívül legolcsóbb megoldás megszokni a füldugót.

Kicsit drágább megoldás Isotex panel felszerelése. Háromrétegű, hangszigetelő maggal. Nem veszi le száz százalékosan, de tompít. Szép, esztétikus is, csak nem lehet ráfúrni polcot, tehát álló polc vagy szekrény kell. Egy nap alatt felrakják. Mérettől függően néhány százezer forint. Esetleg rávehetitek a baba szüleit, hogy ők is rakassanak fel hangszigetelő panelt, ha az ő oldalukon is lenne, az már sokat tompítana a zajon. Egy kis zenehallgatással, furkálással talán lehet motiválni őket.

dec. 22. 18:11
 27/35 A kérdező kommentje:

Nem egy házban lakunk. Ez egy házsor. Mindkét szobánk összeér és tükörképei egymásnak. Fogalmunk sincs melyikben van a baba mindkét szobában halljuk. De ez egyik szoba nem csendes, ott nem szoktunk aludni.

A füldugótól megfájdult a fülem. A másik probléma, hogy az ébresztőt sem hallom hétköznap tőle. :/

A másiknak utána nézek. Köszönöm. :)

dec. 22. 18:43
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Igaz, már nem él a topic, de ha vissza olvasgatsz, rengeteg hasznos tanácsot láthatsz hangszigeteléssel kapcsolatosan: [link]

Egyébként mi is pont ilyen "párhuzamos" lakásban laktunk, mint amit te írtál, a zajos lakás a másik lépcsőházban volt, de a falai mindenhol érintkeztek a mi lakásunk falaival. És igen, hiába mentem át a másik szobába, szinte ugyanúgy hallottam a zajt, mert leginkább nem a falak, hanem a falszerkezet vitte szerte-szét a lakásban a zajt. (mellettünk kisebbség lakott, ezért menekültünk el).

Ugyanolyan típusok vagyunk, mint ti, betartottuk a társasházban (tégla) az együttélés szabályait, míg másokat abszolút nem érdekelte. És sajnos nincs eszközöd ezek betartatására, írhatják itt a jegyzőt, rendőrséget, bármit (most én nem a kicsi babával kapcsolatos zajra gondoltam), sehová nem fog vezetni, csak időpocsékolás. Mindig a normálisnak kell menekülni, mert manapság már lehetetlen betartatni szabályokat és tekintettel lenni azokra, akik viszont figyelnek erre.

A kicsi gyerek más kategória. Téged viszont egyre jobban fog zavarni, mert nő és próbálgatja önmagát. Aki csendet, nyugalmat szeretne, azt az állandó gyerekzsivaj is zavarja, hiszen nem ő a szülő, nem kötik érzelmi szálak hozzá.

Kívánom, hogy végül sikerüljön megoldást találnod. 14 voltam.

dec. 23. 07:42
 29/35 A kérdező kommentje:
28 köszönöm.
dec. 23. 13:24
 30/35 anonim ***** válasza:
75%

Mi is úgy választottuk, hogy ne legyen idióta gyerek, meg kretén szülők, aztán mégis.

A mostani lakásban is a felettünk lakónak van két gyereke, de érdekes, ő képes megnevelni őket. Néha van kis szaladgálás, mondjuk naponta 2x 10 perc, és ennyi.

Ez senkit nem zavar, simán elvagyunk - de hogyha itt is reggel 9-től este fél 12-ig szinte megállás nélkül dübörögne meg visítana, nem lennénk jóban.

dec. 25. 16:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!