Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lehet megoldás erre a problémá...

Lehet megoldás erre a problémára? Nem szeretnénk megbántani a szomszédot de kezd egyre kellemetlenebb lenni a gyerekük hangja.

Figyelt kérdés

A szomszédban született egy kisbaba. Sajnos minden szobánk fala közös így nem lehet elmenekülni a hangja elől. Eleinte nem volt vészes de ahogy növekszik. Kb fél éves. Egyre erősebben sír kezd zavaró lenni. Este nem tudunk elaludni tőle, vagy felébredünk rá és nehéz a visszaalvás. Hétvegente reggel újabban sikongat is, így tovább aludni sem lehet tőle. Nem szóltunk miatta meg nem is kopogtunk át mert nyilván nem direkt nyekergetik. De ez így nagyon rossz és szükségünk lenne a pihenésre. Füldugó sajnos nem vált be. Nem tudom mit lehetne csinálni. Lehet e egyáltalán valamit vagy költözhetünk máshova amit nem akarok részeletezni mennyire sok pénzzel és stresszel járna ráadasul semmi garancia, hogy hamarosan nem kerülünk hasonló helyzetbe. :(

Aki volt hasonló szituációban és lett megoldás helyben az írja meg. Előre is köszi.

tegnap 16:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%

Egy kisbaba sír. A fiam egy éves múlt. Ha átjöttél volna hozzánk azért mert sír telibe röhögtelek volna, mert egy kisbaba nem olyan, hogy ha azt mondod ne sírjon akkor nem sír. Basszus ilyen baromságot. Ha például hasfájós a baba akár ördógűzést is végezhetsz, de sírni fog.

A fiam ritkán sír, de volt olyan, hogy több mint fél órát sírt és semmi sem volt jó neki. A szülőnek is szar ilyenkor, ha sír a gyerek nem kell még az okos szomszéd aki jön, hogy sír a gyerek.

Mellesleg tartani a disznót szokás az ólban nem gyereket.

Remélem ez eszedbe jut majd, ha sajátod lesz.

tegnap 22:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezellen nem tudsz tenni. Inkább az alváson kellene segíteni, pl hogy jobban elfáradj és akkor a test talán könnyebben elalszik. Mondjuk egy esti séta? Engem ki szokott fárasztani ha nem tudok aludni. Esetleg valami nyugtató meditációs zene? Amik elalvást segítenek azzal, hogy jobban nyugalomba hozzák a testet. Már ha hiszel ezekben.

Az altató gyógyszerekre való rászokást nem tartom megoldásnak, de vannak ilyen altató teák, nyugtató teák amik természetesek. Van még alkohol, amit szintén nem javaslok de segít elaludni ha már nagyon szakad minden cérna. Persze nem mértéktelenül.

tegnap 22:53
 13/14 anonim ***** válasza:

Panelban laktam 45-ből alsó hangon 35 évet, ez idő alatt megfordult alattunk/fölöttünk/mellettünk néhány csecsemő, kisgyerek. Egyrészt hidd el, hogy sokkal jobb, mint amikor az alkoholista faszi és a kamasz, szintén részeg fia üvölt hajnali kettőkor, hogy ki a nagyobb fasz. Másrészt én ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy a szülő, aki kétségbeesetten próbálja megnyugtatni a gyerekét, pláne éjjel, az nálam SOKKAL szarabbul érzi magát. Nekem ilyenkor mindig a fülhallgató + zene, vagy a modern időkben már meditáció/ASMR stb. volt a megoldás.

7 hónapos a gyerekem, sajnos jól gondoltam anno. Pedig ő viszonylag keveset sír, vidám, kiegyensúlyozott baba, de pl. ha éjjel felriad (márpedig felriad néhányszor) és nem tudok neki kellő sebességgel cicit prezentálni és/vagy át kell csomagolni, akkor iszonyatos, fület bántó hangon kezd el üvölteni - ilyenkor démonkának becézzük, még szülőként is őrjítő. De ő legalább abbahagyja ha megtörtént a peluscsere és megkapta a betevő cicijét. Hidd el, én örülnék neki a legjobban, ha csöndben lenne ilyenkor. Aztán felfedezte nemrég, hogy tud sikítani, és így néha rájön, hogy "jé, tudok sikítani", és akkor vidáman sikongat mondjuk 10-15 percig. Vagy rikkantgat. Vagy kicsit hörögve kiabál. Aogy a 11-es írja, ezzel nem tudsz mit csinálni, nyilván megpróbálhatod elterelni a figyelmét, gügyögni hozzá, hátha átvált a szintén nemrég tanult cuki gügyögésre stb., de nem tudod KÉNYSZERÍTENI, hogy abbahagyja.

Komolyabb füldugó mint ami most van, zajszűrő fülhallgató meditációval/ASMR-rel/fehérzajjal egy próbát megér.

Vannak különböző utólagos belső hangszigetelő rendszerek, de nem vagyok biztos benne, hogy ezek jók annyira, hogy mondjuk az ágyad fejétől 50 centire üvöltő gyereket kiszűrjék, valószínűleg csak tompítják a zajokat, de nehezen hiszem el, hogy az éjszakai csöndben pl. egy éles csecsemősírást teljesen ki tud szűrni. Azért az sem reális elvárás, hogy valaki a teljes lakását hangszigetelje, mert gyereket vállalt. És én még olyan családdal nem találkoztam, ahonnan soha semmilyen zavaró zaj, zene, gyerekhangok, felnőtthangok, buli, tv, mosógép, fúrás, klumpakopogás stb. ne hallatszott volna ki.

ma 00:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból írom, hogy van az a típus, aki megszokja a zajt és már fel sem tűnik neki, és van az, akit egyre jobban idegesít. És ez nem választás kérdése, egyszerűen érzékenyebb a zajokra, genetikailag ilyen.

Lehet füldugót használni, vannak kifejezetten jó zajszűrő füldugók, de ezt állandóan viselni éjjel nagyon kényelmetlen, nem mindenki füle bírja, oldalra pedig nem igazán lehet benne fordulni alvás közben, mert nyomja a fület.

A fehérzaj - csendes, andalító zene, madárcsicsergés, stb (a neten utána lehet nézni) megoldás lehet, de akit idegesít a zaj, annak csak időleges megoldás.

Nem akarlak elkeseríteni, de a gyerek nőni fog és trappolni a lakásban, játékokat dobálni, stb. Ezekről nem tehet, teljesen normális dolgok, de vannak, akik falra másznak tőle.

A jó felszigetelés drága, ha ott maradtok, akkor a hálószobát érdemes lenne. Tapasztalatom szerint egyedül a Phonestar hatásos, ők garanciát is vállalnak, de nagyon drágák.

Viszont ha ennyire zavar benneteket bármiféle zaj - én megértem, hasonló vagyok -, akkor el kellene gondolkodni költözésen, mert egy társasházban folyton cserélődnek a lakók és mindig van 1-2-3 olyan, aki sokkal zajosabb az elviselhetőnél.

Családi házba mennék, ha van rá lehetőség. Ott is van zajforrás, de sokkal kisebb rá az esély és nem a falad túloldaláról hallatszik, vagy éppen az alattad, fölötted lakótól.

Én ezeket a lépcsőket végig jártam, szuperérzékenyként képtelen voltam pihenni a zajoktól és nem tudtam tenni ellene. A kedvencem, amikor azt mondják, hogy "aludj, ne hallgatózz". Na persze, szívesen megtettem volna, csak én másmilyennek születtem. Most magánházban lakom, ég és föld a különbség, soha többé sorház, vagy társasház.

ma 07:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!