Érdemesebb inkább külföldön lakást venni?
Őrültség Budapesti lakásáron venni olyat, ami egy 200 ezres várostól is 20-30 kilométerre van.
Ha nem zavar az izoláltság vagy az ingázás, van ebben partner vagy nem zavar, ha egyedül vagy, akkor esetleg megéri.
Hát pl. a 17. kerületből bejutni a belvárosba minimum 45 perc, de inkább egy óra ajtótól-ajtóig.
Ott meg 20 perc alatt bent vagy vonattal, vagy autóval. Egyébként másik irányba is van egy 200-ezres város 40 km-re
20-30 km-ről beszélünk, az 20 perc kocsival a várostól. Milyen izoláltságról beszélsz?🤣
Szerintem attól függ, mi a cél vele. Ha ki akarod adni, célszerűbb Budapesten, mert egy nagyvárosban mindig több potenciális albérlő van. Ha ott akarsz élni, akkor ott vegyél, ahol lakni akarsz, ennyi.
"Hát pl. a 17. kerületből bejutni a belvárosba minimum 45 perc, de inkább egy óra ajtótól-ajtóig."
Ami a legszélsőségesebb példa, tekintve, hogy a 17. kerület legfeljebb papíron Budapest, de ha már egy térképre ránézel, látszik, mi a gond.
"20-30 km-ről beszélünk, az 20 perc kocsival a várostól"
Ja, és gondolom, nincs forgalom, nem kell parkolót keresni stb.
Illetve a 200 ezres városokban nagy a kínálat diplomát igénylő munkából, hogy ott helyben munkád is legyen.
Akkor nem szóltam.
Nem tudom, milyen lakásokat találtál Németországban pesti áron, és föleg hol, mert egyébként garantáltan nem helytálló a kérdésfeltevésed.
Ami kb olyan árban van, az vagy tönkre van téve, vagy olyan helyen található, ahol sem munkahely, sem infrastruktúra nincs.
Normális helyen egy kis, egyszobás lakás ára is jóval több.
(NO-ban élek!)
Én mikor 50 km-ről jártam be a munkahelyemre kocsival, 40-50 perc volt az út. Most ideköltöztem 4 km-re a városba és tömeggel ugyanúgy 40 perc az út xd Inkább vettem egy robogót, azzal 10 perc, de kocsival biztosan nem fogok a városi dugóban rohadni állandóan.
Gondoltam, ott ugyan van lakás közel 40 millióért, de ezek egy szobás lyukak, valami lerobbant részen.
Emellett azon a környének gyakorlatilag nincs munka, miböl élnél meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!