Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mekkora különbség van az...

Mekkora különbség van az ország egyes részei között?

Figyelt kérdés

Milyen különbségeket vettetek észre?

Dunántúl valóban más, mint Kelet-Magyarország?

Vagy pl. Baranya és Fejér megye?

dec. 12. 19:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Más hát

Ha nincs pénz, az azért látszik. Ha generációk óta nincs, az meg már kb áthidalhatatlan

dec. 12. 19:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Milyen értelemben? Életszínvonal terén nyilván teljesen más szinten állnak a különböző régiók. A Dunántúl összességében fejlettebb, különösen a megyeszékhelyek, de ott is vannak fejletlenebb térségek, sőt leszakadó részek pl. Ormánság. Emellett sok az apró település, főleg nyugat dunántúlom, amik jó része kihal lassan. Szerintem GYMS és Fejér a legélhetőbbek, de előbbit is csak az osztrák közelség és a néhány ipari központ tartja életben igazán, utóbbit pedig Budapest közelsége és Székesfehérvár.

Kelet Magyarországon egyedül Debrecen mondható igazán fejlődő nagyvárosnak, a legtöbb megye elszegényedő, a rendszerváltás talán Északkelet-magyarországot érintette a leghátrányosabban, főleg az alacsonyan képzett lakosságot. Nagy az elvándorlás, hanyatlik a legtöbb település, néhány pedig teljesen elgettósodik.

Ha az Alföldet nézzük külön, akkor is csak Szeged, Kecskemét, ami igazán virágzó hely szerintem.

Ami Magyarországon élhető hely szerintem, az BP, Pest megye, kivéve pl. a BP-től távolibb keleti, délkeleti részeit, a legtöbb megyeszékhely és környéke, ha kifejezetten vidékies részt kellene mondani megyeszékhelyt nem nézve, akkor Fejér, Veszprém, GYMS, esetleg Komárom-Esztergom jöhet szóba. Persze van rengeteg idilli vidék amit tudnék mondani, de attól még azokról a helyekről is inkább elmennek valószínűleg az emberek.

dec. 12. 19:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég ha Google Maps-szel végigmész egy-két borsodi-szabolcsi faluban, meg mondjuk Győrön.
dec. 12. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi Szabolcsba szoktunk menni az ország nyugati részéről: óriási a különbség. A vezetési stílus, az emberek egymáshoz való hozzáállása, az ingatlanárak, a munkalehetőségek mind másak.
dec. 12. 20:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A faluba ahol nevelkedtem be se jött a Google Street View kocsi, szerintem féltek, hogy el lesz adva ócskavasnak 😆
dec. 12. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát nézd. 6 éve voltam Aggteleken nyugat magyarból. Azok a putri falvak, amin átmentünk... Atya ég.

Szóval hatalmas. Sajnos :/

dec. 13. 08:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Én észak-fejér megyei vagyok. Kimondottan jó. Viszont dél-Fejér, azt hagyjuk. Nemrég voltam a Hajdúságban, hát, elég is volt. Teljesen más, belterületi aszfaltozott utcát ritkán láttam, a Dunántúlon mindenhol evidens ez már.

Alig volt egy-egy szép porta, gondozott ház, minden vegetáló, szegényes.

dec. 15. 19:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!