Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 20 év alattiak akik vidéken...

20 év alattiak akik vidéken laktok, Ti szívesen laknátok Budapesten?

Figyelt kérdés
Szerintetek jobb Budapesten az élet?
dec. 11. 18:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Külföldön.
dec. 12. 15:11
 12/14 anonim ***** válasza:
21%

Tény, hogy okádék, viszont van közlekedés.

Csak 25 km-re laktam Bp-től, de olyan remek közlekedéssel, hogy az valami csoda.

Este fél 11 és másnap reggel hat között semmi nem járt. Egy kics.szett éjszakai busz sem, szóval hogyha diákmelózni akartam - akkor azt kapásból elfelejthettem, vagy eltaxizom a megkeresett összeget.

22 évesen beköltöztem Bp-re, egy kics.szett megváltás volt ahhoz képest.

dec. 12. 17:17
 13/14 anonim ***** válasza:
56%

16 éves koromig éltem egy észak-kelet Mo-i faluban, és igen, én szerettem volna Budapesten élni. A legtöbb magyar települést, függetlenül a településszerkezettől eléggé depresszívnek és semmilyennek tartottam, Miskolc volt az egyetlen, amit szerettem, meg amire röhögés nélkül azt tudtam mondani, hogy na, ez egy város.

Az itt válaszolókkal ellentétben én nem csalódtam Budapestben. Igen, persze, megvannak a hátrányai, de 0-24-ben be tudok vásárolni úgy, hogy max. 10 percet utazok (még piros betűs ünnepnapokon is), éjszaka is félóránként-óránként járnak buszok, de ahol most lakom, oda 10 percenként mennek éjszakaik a belvárosból, és óránként a környező peremkerületekből. Napközben csak két plázából, meg hét szupermarketből válogathatok, ami max. 10 percre van gyalog. Ha erdőben szeretnék sétálni, vagy futni, a legközelebbi kis erdő pár percre van biciklivel, az egyel távolabbi 10 perc hévvel, ha túrázni akarok, 30-40 perc átjutni Budára, ha távolabbi útvonalat néztem ki, akkor is max. egy óra szokott lenni általában.

És ez csak a kényelmi része, amíg nincs baj, addig nem jönnek rá az emberek, hogy mennyire nem mindegy, hogy a legközelebbi kórház 10, vagy 40 percre van tőled. Ez nem életminőséget befolyásoló tényező, hanem élet-halál kérdése lehet bizonyos esetekben. Még viszonylag fiatal vagyok, és egészséges, de életem egyik traumája, mikor a szomszédban, akinek megrepedt az aortája, 40 percen keresztül kellett tartani a lelket, hogy már mindjárt itt a mentő, már bármelyik percben itt lehet - 40 perc alatt ért ki, mi szívrohamnak néztük be ezt laikusként, ők elmondták, hogy nem az, de 40 perc alatt vitték be a kórházba, nem azért, mert nem siettek, hanem mert a 40-es kanyart nem lehet 110-el bevenni továbbra sem. Mentőhelikopterrel vitték át Miskolcra, de már a helikopterben meghalt, nem tudták visszahozni, pedig elvileg ha időben jó kezekbe került volna, és olyan helyre, ahol vannak megfelelő műszerek, akkor ma is élne, de az is ennyi időbe telt, hogy a kanyargós hegyi úton a mentő, akit mindenki elengedett, kiérjen, meg bevigye.

dec. 13. 00:01
 14/14 anonim ***** válasza:
21%

Nagykőrösön lakok.

De Pestre járok egyetemre még most is, de már most 100% hogy Pestre fogok utána költözni vagyis maradok fent.

Kelet Magyarország részemről halott.

Nyugat Magyarország élhetőbb pláne fizu és állás szempontjából. Pest pedig főleg.

Errefelé a fizu ugyanarra az állásra mint Pesten 280 nettó. Pesten 490 de ez csak 1 példa.

Utána szüleim is szívesen költöznének.

De sajnos errefelé hiába nagyobb a családi ház, nem ér annyit mint akár egy Pest közeli városban.

dec. 13. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!