Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ez az új tapasztalatom az oka...

Ez az új tapasztalatom az oka annak, hogy a városiak nem barátkoznak a szomszédokkal?

Figyelt kérdés

Vidéken nőttem fel, olyan faluban, ahol csak családi házak vannak, mindenki ismer mindenkit. A családok a szomszédokkal barátságban vannak, közösségeket alkotnak.

Ezzel szemben a városiaknál mindig is azt hallottam, hogy csak ritkán tartják a kapcsolatot a szomszédokkal - ez azoknál is feltűnő volt, akik városiként a faluba költöztek.

Ez után én falusiként városba költöztem egyszerre azzal, hogy önálló életet kezdek a tanulmányokat befejezve. Ez sem nagy város, de itt már több lakás is van egy épületben. Én pedig a szokásokhoz hűen barátkoztam a közvetlen szomszéddal. Sőt, még a szüleim is barátkoznak velük, amikor néha meglátogatnak engem.

Egy idő után egyre jobban elkezdett zavarni ez a kapcsolattartás, mégpedig a magánszférám miatt. A szomszéd sokat lát, hall. Nőket hozok fel a lakásba. A személy gyakran változik. Ez már eleve kínos, de ha még azt is feltételezem, hogy esetleg áthallatszanak bizonyos történések, azt kívánom, hogy bárcsak nem is tudnánk egymásról.

Ha nem lett volna ilyen szándékom, ugyanúgy alig lenne fogalmunk egymásról, mint bármely más szomszéd esetében. Tehát abszolút elkerülhető személy lett volna.

Ez a tapasztalat megymagyaráz számomra valamit, amit korábban nem értettem. De vajon ez a magyarázat rá? Ez a városban lakóknak egy alapvető tudása volt mindig is, ami meghatározta, hogyan viszonyulnak a szomszédokhoz?

Vagy ez nem is volt szempont soha, hanem egyszerűen az, hogy van elég kedves társaság a városban, amihez viszonyítva a közvetlen szomszédok személyisége nem annyira érdekes?

dec. 3. 19:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Törődjön mindenki a saját dolgával, ne a másikkal.
dec. 3. 20:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem kell szomszédokkal barátkozni.

Elég az alap dolog, hogy mikor van víz-gáz elzárva és nyaralásnál ha zajt hallasz nézz utána visszajöttek-e vagy betört valaki.

Engem mint egész életemben városban élőt hidegen hagy ki mit csinál, alapból szelektív a hallásom.

Viszont van egy új paraszt szomszédom aki faluról jött és szédül a betonon.

Rendszeresen számonkéri miért hangosan húzom le a wct és párom hogyan mer itt aludni házasság nélkül.

Azért se barátkozz mert OVB nek fognak nézni.

5 ből 5 aki barátkozni jön kihhagyhatatlan üzleti lehetőséget kínál csak most csak nekem, pont ilyen lelkes fiatalra van szüksége mint én és vagy piramisjátékba akar bevonni vagy árul vmit.

dec. 3. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!