Milyen jogi lépéseket tehetek, hogy a szomszédasszony békén hagyjon?
30 éves vagyok, egy éve vettem meg a lakásomat és azóta pokollá teszi az életemet a szomszéd lakásban élő vénasszony.
85 éves, özvegy, egyedül él, nincs senkije és teljesen rám telepedett.
Amikor megvettem a lakást, jött azonnal ismerkedni. Kivallatott, hogy ki vagyok, honnan jöttem, mit dolgozok, kivel fogok itt élni. Amikor megtudta, hogy egyedül költözöm, akkor megörült, hogy végre lesz valaki, akit zargathat. Ő eldöntötte, hogy nekem semmi más dolgom nincs, mint őt szórakoztatni. Pokollá teszi az életemet!
Figyeli, hogy mikor jövök, mikor megyek.
Eleinte rátenyerelt a csengőre és addig nyomta, amíg ajtót nem nyitottam. A csengőt már kikötöttem, de azóta meg dörömböl, mint egy elmebeteg.
A saját lakásomban nem lehetek nyugodtan. Nem pihenhetek, nem zuhanyozhatok, amikor akarok, nem alhatok reggel 8-nál tovább, de még a wc-re sem ülhetek le nyugodtan, mert rám töri az ajtót. Reggel 8-kor dörömböl, mert megy üzletbe. Utána dörömböl, hogy bejelentse, hogy hazajött. Utána dörömböl, hogy elmesélje, mit olvasott az újságban, mit fog főzni, mi volt/van/lesz a TV-ben, mennyire fáj a térde, dereka, mit mondott az orvos, milyen idő volt/van/lesz, mit látott az ablakból leskelődve... Dörömböl este 10-ig. Utána lefekszik aludni és reggel 8-ig van egy kis nyugtom. Utána kezdődik minden előlről.
Nem hozhatok haza senkit, nem fogadhatok vendégeket, nem rendelhetek házhoz semmit, mert abban a pillanatban dörömböl és tudni akarja, hogy ki és miért van itt, meddig marad, mit és miért rendeltem, mi szükségem van bármire is?
Odáig jutottam, hogy próbálom a lehető legkevesebb időt otthon lenni. Hajnalban elmegyek edzőterembe, ott tusolok, és onnan megyek munkába. Meló után estig kóválygok a városban, ülök valahol a padon, ténfergek a bevásárlóközpontokban, hogy a lehető legkésőbb érjek haza. A hétvégéket szállodákban, családnál, barátoknál, ismerősöknél töltöm.
Én nem bírok így élni 😫🤬 Csak arra vágyom, hogy nyugodtan lehessek a saját lakásomban.
Minden egyes nap maga az átok. A vénasszony még vígan elketyeghet 15 évig, de én már ma felkötném magam.
Próbáltam már szépen, csúnyán, rendőrséggel fenyegetve, mindenhogy leállítani, de semmi nem hat. Mi a búbánatos halál f@szához tudok kezdeni? 30 évre vettem fel a hitelt, egy vagyon volt a felújítás. Egy életen át nyögni fogom, hogy elment az eszem és én idióta saját lakást akartam. Most menjek albérletbe és adjam ki a lakásomat másnak?
Feljelentettem. Nem történt semmi olyan, amitől leállt volna.
Nem vagyok tutyimutyi, de nem bírom leállítani. Amikor itthon vagyok, megállás nélkül dörömböl. Rácsapom az ajtót és dörömböl tovább. Egyszer nem nyitottam ajtót, akkor 1 óra dörömbölés után kihívta a mentőt, tűzoltót, mert biztosan rosszul lettem és meghaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!