Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Belgiumban milyen az élet?

Belgiumban milyen az élet?

Figyelt kérdés

Találtam egy munkaközvetítőt ami a Benelux államokba küld ki munakerőt. Bár ebbe Luxemburg is beletartozik, én eddig csak belga állásokat láttam.

Adnak szállást - állítólag jófélét de hát ezt mindig beleírják - napi egy étkezést meg állítólag jó fizetést (ezt is mindig beleírják). Sok fejvadász céget láttam már és ez talán még jónak is tűnik.

Ez egyébként csak szakmás állásokat kínál, pont az én szakmámban a legtöbbet.

Arra gondoltam, hogy jövőre megpróbálnám ezért érdekelnének olyanok véleménye akik esetleg Belgiumban élnek vagy éltek, vagy ahhoz közel vagy valamilyen egyéb okból képben vannak.

Amit én nem tudok pontosan, az a nyelvhasználat. A wikipédia szerint a holland, francia és német hivatalos nyelvek. A fejvadász cég egy minimális angol nyelvtudást vár el, szakmát kell jobban tudni. Nos az megvan és németül is makogok valamit - jelenleg ezt tanulom is. Gondolom azért elég sokan tudnak angolul is. Én ugyan nem vagyok perfekt angolból de az álláshoz nem is várják el (gyári munka) csak alap szinten, a szakmai nyelvet várják el jobban (szakkifejezéseket értsem) de az is megy. Mellette gondolom nem hátrány hogy németül tanulok - sőt a szakszavakat, szakkifejezéseket németül is tudom - talán még jobban mint angolul.

Szóval a nyelvhasználat. Több nyelvterület van a wikipedia szerint - kb olyan lehet mint svájc. De gondolom angolul-németül (majdnem) mindenki tud? Melyiket részesítik előnyben? Mondjuk egy Isten háta mögötti kis falucskában az idős 80 éves helyi "Bözsi" néni milyen nyelven beszél?

Ami a legfontosabb, kiadások mennyi? Én próbáltam nézegetni mondjuk Brüsszelben ilyen 30-45 nm-es lakások kerülnek 600-700 euróba havonta. Ha ez igaz, akkor kb egy árban van Béccsel.

Szolgáltatások?

Közlekedés?

Kaja? Étterem, meki vagy ha otthon főzök?

Összességében mennyiből lehet kijönni, viszonylag jól megélni úgy hogy félre is lehessen tenni?

Milyenek az emberek? Sok a bevándorló? A helyiek milyenek? Barátságosak, kedvesek?

Én szívesen kipróbálnám Belgiumot de legalább lenne valami alap információm. Például ha nem normálisak az emberek, mégsem lehet olyan jól keresni vagy ha igen nagyon drága minden és mégsem marad semmi.. Akkor azért 100X átgondolom.

tegnap 22:58
 1/1 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem olyan nèmet színvonalú lehet.

A nyelv olyan bonyolult ott ,hogy a gyárhoz tuti elég az angol.

Nincs autópályadíj, valószínűleg az orvosi ellátás is olcsó.

Lesz ottani nyugdíj a ledolgozott évek után úgyhogy összességében biztos jobb mint Magyarország.

Ha van meló akkor vágj bele!

tegnap 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!