Miért lett ilyen népszerű a Halloween Magyarországon?
Figyelt kérdés
Komolyan úgy érzem magamat mint Amerikában. Mire jó ez hogy majmoljàk? Pàr éve még azt sem tudta senki miaz most meg mintha màr évszàzados kulturája lenne úgy viselkednek sokan.ma 07:13
1/27 A kérdező kommentje:
Ugyanez amúgy a Black Friday-el.. azt sem értem
ma 07:14
2/27 anonim válasza:
Mert buli... egy alkalom, h megint igyanak, részegedjenek és hányjanak az emberek... - akik persze képesek eddig süllyedni
a húsvét sem a locsolásról és a szép öltözékről szól már vagy 30 éve...
3/27 anonim válasza:
A karácsony se ősmagyar ünnep, de még csak nem is keresztény hanem pogány redetű. Mindenesetre az is csak az ajándékozásról szól sokaknak, szóval nem értem mi a baj a Halloween-el 🤷♀️ Legalább kevésbé lesznek unalmasak az októberek 31.-én.
4/27 A kérdező kommentje:
A baj az hogy ràd erőltetik. Mennek körbe a gyerekekkel kopogtatnak. Szerintem szànalmas. A karàcsony nemjó példa, azt legalább nem tukmàljàk ràd.
ma 07:23
5/27 anonim válasza:
Nálunk nem erőltetik, ahhoz kopognak be, aki előzetesen jelentkezik, hogy hozzá lehet menni és úgy van díszítve a bejárat (talán itt az volt megbeszélve, hogy töklámpás legyen a kapuban).
10-20 éve a betlehemesek meg a locsolók voltak, akik csak úgy hivatlanul beestek, de jópár éve már mécsest kell kirakni, hogy jelezd, hogy jöhet a betlehem, locsolni meg max az ismerőseikhez mennek a fiúk/férfiak, nincs az, hogy reggel felkelnek és egész délelőtt járják a falut.
7/27 anonim válasza:
Akinek nincs ősszel született vagy őszi névnapos családtagja, annak az őszi ünnepei a halottakról való megemlékezésről szólnak, ami éppen nem egy derűs téma (rossz hangulatúak, szomorúak leszünk tőle, feltépi a lelki sebeinket). Tehát jól jön egy pihentető, boldog ünnep ezekben az őszi napokban is.
8/27 anonim válasza:
#4 Mi az hogy rád erőltetik, ahol élek egész városban senki se megy csokikat kérni XD Ennyit meg éljél már túl, nem fogsz belehalni
9/27 anonim válasza:
Remélem tisztában vagy vele, hogy a Halloween nem amerikai ünnep, és hogy pont annyira van "rád erőltetve", mint bármelyik másik ünnep. Ennyi erővel írhatom, hogy rám van erőltetve a kereszténység ateistaként, mert néha-néha megszólít valamit hittérítő?
10/27 anonim válasza:
"mintha màr évszàzados kulturája lenne"
Mert van neki: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!