Milyen volt a szülőházadtól messze költözni?
Én egy nyugodt, kicsi közösségben nőttem fel falun, tiniként mindig elvágyódtam és városi életről álmodoztam, aztán az egyetem alatt rájöttem, mennyire nem szeretem a nagyvárost és amint tudtam, utaztam haza, hogy természet közelben legyek és állatkákkal körülvéve.
Azóta párommal külföldön dolgozunk, jövünk-megyünk, de leszeretnénk telepedni végre, csak az a kérdés, hova.
Itt ahol lakom, mindenki ismer mindenkit, biztonságban érzem magam, ügyintézés is könnyebb így, gyönyörű a természet, árak okésak, lehetne saját kertes házunk. Ami viszont aggaszt, hogy anyám eléggé toxikus. Attól félek, hogy ha a falu másik végére is költözöm, ő ugyanígy viselkedne velem és nem így akarom leélni az életem. Szeret minket, nem is kérdés de borzasztóan kontroll mániás. Gyerekként alig lehetett saját akaratom, mindent ő irányított és ez tiniként, most felnőttként sem változik. Kitalál dolgokat, amiket meg kell csinálnom, én általában szoktam is segíteni neki, de ha pl nem tudom abban a percben teljesíteni, amikor neki jó, akkor vérig sértődik. Ha neadjisten nemet mondok valamire, akkor”én rossz vagyok, tőle se kérjek ezután semmit “ és másnapra meg el van felejtve, utána pedig újra jön valami sértődés. Engem ez kikèszit, folyamatosan azt érzem, hogy nem felelhetek meg neki, közben határokat is huznék, de akkor bűntudatot kelt. Amikor távol vagyok, a kapcsolatunk jobbnak tűnik, csak érdeklődik hogy vagyunk és ennyi.
Szóval emiatt mennék távol, de közben meg szeretem itt, nagyiék is élnek mèg, hiányoznak és tudom hogy már nincs sok időnk együtt.
Fèlek, hogy az új helyet nem fogom sajatomnak érezni, hogy nem találok új társaságot. Itt van 2-3 jó barátnőm akikkel legalább hetente 1x tudnék találkozni. Félek, hogy magányos lennék majd.
Ti hogy éltétek ezt meg ?
Én annak idején egyetem miatt költöztem Pécsrő Budapestre. Maga a város nem volt olyan drasztikus különbség. Talán csak annyi, hoyg nagyobbak a távolságok, mindenhova többet kell utazni és több a kiebbségi, hajléktalan, stb...
A lakás már más volt. Születéemtől kezdve 18 éves koromig családi házban laktam. Utána a panel nagyon rossz volt. Az első 3 hónap volt a legborzasztóbb. Egy "dobozba" voltam bezárva, nem volt hova kimenni, csak az utca, még egy erkélyem sem volt. Aztán a hangok: éjszaka ordibáltak a részegek, az őrültek... Folyton fúrtak valahol. Ugráltak. Szexeltek. Az öngyilkosok az ablakom elé ugráltak el. Sajnos ilyen is volt. Eleinte eléggé nyomasztott, aztán úgy ahogy megszoktam.
Én mondjuk rendszeresen 2-3 hetente haza is jártam. Faluban soha nem laktam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!