Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vietnámban vagy Kínában...

Vietnámban vagy Kínában nagyobb az életszínvonal?

Figyelt kérdés

okt. 4. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

Kínában éltem, meg beszélek kínaiul, de Vietnámban csak pár hetet nyaraltam (imádtam, fantasztikus ország)

Nekem az benyomásom, hogy a kínaiak átlagban messze jobban élnek, a Kínai középosztály simán olyan színvonalon él már, mint az Európai, de Vietnamban mintha jobb lenne a szociális háló, és az abszolút nincstelenek sokkal jobban a felszínen tudná tartani, Kínában aki nincstelen, az tényleg kilátástalan helyzetben van.

okt. 4. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:
66%

3 hónapot voltam Vietnamban: kifejezetten jól éreztem magam.

Az első válaszoló sík hülye a kérdést illetően.

okt. 4. 22:12
 3/3 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem pedig nem szabad igy kijelenteni, hogy ez vagy az az orszag el jobban. Kina hatalmas teruleten belul vannak olyan elmaradott hegyi telepulesek, ahol sem folyoviz a hazakban, sem WC nincs, csak kint, es zommel maguk keszitette "cipo"-ben jarnak (vagy mezitlab). Es vannak a nagyvarosok, ahol valoban europainak nevezheto az eletszinvonal (hogy Hong Kongot ne is emlitsem, ami ugyebar Kinanak szamit).

Vietnamban csak turistakent voltam 2 hetig, amit lattam, annak alapjan nincs jogom itelkezni.

Magyarorszag sokkal, de sokkal kisebb, mint Kina, megsem mondhato, hogy a budapesti vagy gyori lakosok eletszinvonala azonos a nogradi vagy szabolcsi kis zsakfalukban elokevel, ezert en a kinai eletszinvonalat sem neveznem egysegesnek, es soha nem mernem kijelenteni, hogy a kinai kozeposztaly ugy el, mint az europaiak (lasd 2. valaszolo).

okt. 7. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!