Budapesten vagy vidéken jobb élni?
Hát erre a kérdsére nem nagyon létezik jó válasz, mert elég sok tényezőből áll össze, hogy ki hol érzi jól magát és miért.
Meg aztán az sem mindegy, hogy mit értünk pontosan vidék alatt...
Mert Sopron is vidék, közel az osztrák munkahelyek tömkelegéhez, meg Ózd és környéke is vidék, de totálisan más a kettő, ugye nem kell külön elmagyaráznom.
Én a saját magam történetét tudom leírni, Budapesten születtem, és ott is éltem 35 éves koromig (most 38 leszek nemsokára).
35 évesen hoztam meg a döntést, hogy elegem van Budapestből, és vidékre költözöm, a félretett pénzemből vettem egy elég ramaty állapotban lévő házat Veszprém megyében, nem közvetlenül Balaton part, de nincs messze.
Aztán 3 év alatt költöttem is rá rendesen, meg sok mindent magam is meg tudtam csinálni (pl. burkolás).
Nekem számít a csend, a madárcsisecsergés, szeretem a kertemben termelt zöldséget, gyümölcsöt, szóval ezért hagytam ott Pestet.
De ezen először csak 30 éves koromban kezdtem el gondolkodni, 20-25 évesen még úgy gondoltam, hogy eszem ágában sincs vidékre költözni.
De ezt én személy szerint azért tudtam megtenni, mert IT szektorban dolgozom, rengeteg a távmunka, és bár fizikailag Budapesten van a munkahelyen, csak havonta egy-két alkalommal kell felmennem Pestre, és magyar viszonylatban a fizetés sem rossz.
Szóval ezer meg oka van (anyagi okok, személyiség, élethelyezet, életkor stb.), hogy kinek mi jön be és mi nem, szerintem erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz.
Munkát tekintve Pesten.
Nagyjából 20 km-re lakok Budapesttől, de siralmasak az állások a kisebb városokban. És ha van jó is akkor oda aztán ismeretség által..máshol is de itt tuti.
De sokkal kevesebb az esélyed megismerni valakit, sokkal kevesebb a lehetőség szórakozásra kikapcsolódásra, leginkább kisgyerekesek családosok vagy gyerekek vagy öregek mennek el....a fiatalabbak felmennek Pestre dolgozni és szórakozni....én is ezt tettem.
több a fizu de az albérlet is több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!