A rendőrség tesz valamit az ablakba éjszaka kiülő, hiénaként röhögő ittas emberekkel?
Erre vonatkozik a csendháborítás?
Mivel az ablakban ülnek a zene is kihallatszik, nem csak a káromkodásuk.
Magyarországon? Nem. Ott nem ismert fogalom a hangos. Ami megfoghatatlan és szubjektív (mert a hallás sérültnek ugye nem hangos) azzal nem fog kezdeni senki semmit. Meg amúgy is csak idegőrlő intézkedni ilyenekkel.
Svájcban ha hangosan pukizol már kopogtat a rendőr.
Füldugó + bumzli hallásvédő fültok. Nekem ez segített amikor egy ipari húselosztóüzem felett laktam az első emeleten, mert beköltöztek a 7 emeletes panel földszintjére. Hozzáteszem egy lakóparkba. Ha ezek nem lettek volna, minden nap hajnali 4-kor kellett volna kelnem és pár percen belül halláskárosodást szenvedtem volna. Szóval szerezd be ezt a kombót, neked is fog segíteni.
Ja és még valami. Ha az én esetemre nem intézkedett senki 20 év mindennapos lakók háborúskodása alatt, akkor kétlem, hogy itt bármi is történne.
“ Magyarországon? Nem. Ott nem ismert fogalom a hangos. Ami megfoghatatlan és szubjektív”
Ebbe igazad van. Csakhogy a csendháborítás szabálysértésének nem eleme, hogy hangos legyen. Innentől kezdve pedig tök értelmetlen amit írsz, mert nem szubjektív.
“ 22 óra után csendháborításért komegy a rendőrség de 22 óra előtt lehet hangoskodni”
Jó ideje nem létezik ez a szabályozás.
“ Mivel az ablakban ülnek a zene is kihallatszik, nem csak a káromkodásuk”
Ezzel az a baj, hogy elméletben tök jól működik, hogy te kihivod a rendőrséget és ők majd szankcionálnak, csak gondold át gyakorlatba.
Az ablakban ülnek, tehát látják, ha jön a rendőr. Zene lehalkít, pofa picit alapjárat
Azért ezt a formájú csendháborítást a hatóság részéről tapasztalni, szankcionálni nagyon húzós.
Nehezen tudsz ezzel bármit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!