Nézd meg, hogy miért akarsz oda költözni, mi a célod, tudsz-e ott állást találni, esetleg melyik a jobban fizető, hol szebb/jobb az infrastuktúra, melyik a színvonalasabb (Ausztriában és Oroszországban is vannak olyan helyek, amelyek nagyon fejlettek, de olyanok is, amelyek elmaradottak, területtől függ). Illetve az is hozzájön, hogy milyen nyelveket beszélsz. Oroszországba ha jól tudom az állampolgársághoz nyelvvizsga is szükséges, bár nemrég Putyin hírdetett egy olyan programot, hogy akik a "veszélyes nyugati ideológiák" elől menekülnek, ideiglenes tartózkodást igényelhetnek. Ausztriában pedig általában elég, ha társalgás szinten beszélsz angolul/németül.
Ha határ közelében élsz, akkor át is járhatsz mondjuk Bécsbe minden nap, én amikor legutóbb voltam ott egy csomó magyarral találkoztam, akik ugyan Magyarországon (Győrben, Mosonmagyaróváron) élnek, de minden nap átjárnak. Oroszország nyílván messzebb van, most a háború miatt nem is mehet EU -s tagállamból közvetlen repülő oda, így max a Közel-Keleten keresztül tudsz utazni, illetve ha oda akarsz menni, akkor el is kell költöznöd innen (ez pedig még nehezebb folyamat).
Az ideológiát, meg "liberális/fasiszta ország" és egyéb politikai kérdéseket rád bízom, ebbe nem fogok beleszólni.
Ezek alapján pedig eldöntheted hova tusz menni.
Nem csak Móvárról, hanem mindenhonnan az Osztrák határ mellől (Kőszeg, Sopron stb.) naponta járnak át -de sokan átköltöznek Ausztriába.
Az orosz határon max. a cigicsempészek járnak át Magyarba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!