Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Merjek venni a Diószegi...

Merjek venni a Diószegi Sámuel utcában egy olcsó lakást?

Figyelt kérdés
Sziasztok a Diószegiben szeretnék vásérolni egy lakást az utca legelejéről. Sok rosszat hallottam régebbi posztokból, a kérdésem az lenne, hogy megéri-e ott lakást venni potom pénzért? Úgy vagyok vele ha ki is költözöm bérbe tudom adni csak félek, hogy hamarabb "lékelnek" meg mint hogy arra sor kerül. Továbbá az utóbbi időben mennyire jellemzőek a késelések, betörések egyebek?

szept. 24. 18:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyire nagyon olcsón jutnál hozzá. Amennyiben ebből a pénzből kapnál mondjuk külsőbb kerületben /Csepel, Erzsébet, Soroksár/ lakást, akkor inkább külsőbb kerületben vennék, mert ott is ki lehet adni. A társasház milyen állapotú? Erre is érdemes figyelni, mert hiába olcsó a lakás hogyha a társasház karbantartására az elmúlt 50 évben egy fillért nem költöttek.
szept. 25. 12:20
 12/17 A kérdező kommentje:
A négyzetméterárnak pont a fele és mivel nagyobb két kisebb lakást is ki lehetne alakítani egy árából.
szept. 25. 12:23
 13/17 anonim ***** válasza:
11.: Nem akarlak elkeseríteni, de Csepel és Erzsébet egyes helyein kb. annyi a cigány, mint a Diószegi Sámuel utcában. Csepelen pl. az Ady Endre úttól északra fekvő kertes rész, főleg a Vasas utca már gettó gyakorlatilag. Én az Ady Endre úton sokszor átbuszozom, az ablakból szinte csak romákat látni, sok a romos, düledező ház. De Csepel központjában is sok a cigány. Erzsébeten úgyszintén, erősen cigányosodik elfelé.
szept. 25. 12:38
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

Így én simán belevágnék.. A Diószegi Sámuel utca azért pest közepe, biztosan lesz rehabilitálva. Nem is 5 év múlva, de az egyértelműen látszik, hogy a környék rehabilitációja halad.

13-as sajnos tudom, Csepeli vagyok. Vasas utcához képest a Diószegi maga a béke és a nyugalom szigete. Nem feltétlen ezekre a részekre gondoltam amikor csepelt említettem, hanem a pláza környéki lakótelepre vagy akár Dunadülői lakótelepre. Egyre több embertől hallom akik az Adyn laknak, hogy már nem annyira problémás hely.

Erzsébeten a jégcsarnok környéke a Gubacsi híd lábánál lakótelep teljesen élhető rész és nem hinném, hogy annyira megfizethetetelen.

Kérdező által írt fele nm2 ár viszont befektetésnek szerintem megondolandó, főleg abban az esetben hogyha a társasház nem az összedőlés szélén áll.

szept. 25. 12:52
 15/17 anonim ***** válasza:
60%
Ezeket az utcákat úgy "rehabilitálják", hogy ledózerolnak mindent, és újépítésű lakásokat vagy irodákat tesznek a helyükbe. Nem tudom, mennyire vannak kompenzálva a tulajok ilyenkor.
szept. 25. 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha max ilyen 150-200 ezer/nm akkor talán. Annál drágábban biztos hogy nem
szept. 25. 16:35
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

15.: Sok rossz állapotú ház nem lett privatizálva, ezekben az összes lakás önkormányzati bérlakás volt, ahova az elmúlt 30 évben a lumpen elemeket, cigányokat költöztették be. Emiatt az önkormányzat adja el a társasházat és a telket. A benne élők cserelakást kapnak valami külső kerületben. Pl. Csepelre, Kispestre, Pesterzsébetre sok ilyet költöztettek. Ennek két hatása van: a nyócker egyes utcái kicsit nyugalmasabbak lesznek, de nem sokkal, mert az összes problémás egyént nem tudják eltávolítani, sok lakik a magántulajdonú lakásokban is. Másrészt ezzel sajnos sok pesti külső kerület lakóösszetétele drasztikusan romlott. Szó szerint szétszórták őket a városban. Jobb lett volna, ha kevesebb városrész lesz gettós, így sok mini-gettó van, pl. Csepelen a Vasas utca környéke. Én gyerekkorom óta sokszor megfordulok Csepelen. A kilencvenes években inkább munkáskerület volt, a városközpont rendezett, a Szent Imre téri parkban normális emberek normális céllal (séta, pihenés, templomba menés) tartózkodtak. Ma cigány találkahely lett. Eleve Csepel belvárosa tele lett zűrös alakokkal.

Szerintem hiba volt kiszorítani a problémás lakókat a külvárosokba, mert sok nyugodt kertvárosi részt tönkretettek, a külvárosi parkokban ezek gyülekeznek, kiszorítva onnan a normálisakat.

szept. 25. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!