Elvileg az utcai sokkal zajosabb, még ha enyhe is az autóforgalom. Viszont világosabb.
Elmondások szerint viszont az udvari sem feltétlenül csendesebb, hiszen a szomszédok zajonganak, telefonálás a folyosón, kutyaugatás, tévé, zene, stb., és sötétebb is.
Mik a tapasztalatok, melyiket érdemes választani?
Budapesti régi épületekre gondolok.
szept. 12. 00:06
1/5 anonim válasza:
Laktam olyan utcai lakásban, ahol alig volt autós forgalom, viszont rengeteg volt a zajongó és dübörgő gyalogos a járdán.
Most olyan házban lakom, ami főút mellett van. Nyitott ablaknál nem bírok megmaradni nappal.
Attól függ, pontosan hova szeretnél menni, mert nagyon változó, hol és mikor zajosabb, érdemes ellátogatni és megnézni mondjuk reggel és délután is.
Hogy a szomszédok mennyire zajosak, az úgyis ottlakáskor derül ki.
szept. 12. 00:20
2/5 anonim válasza:
Óóhhh... >:)
Hidd el, a zaj lesz a legkisebb bajod! A vizesedés és a HIDEG!!!
De nyugi, egyből elönt a forróság, amikor megjön a fűtésszámla.
szept. 12. 01:18
3/5 anonim válasza:
Környék és szomszéd függő. Nálunk az ablak udvarra és utcára is néz, de az utca zajosabb a forgalom meg a jövés-menés miatt. Habár egy idő után azt jobban megszokom, mivel folyamatosan jön, egyfajta statikus zaj lesz belőle, oda se figyelek rá.
szept. 12. 11:40
4/5 anonim válasza:
2. vagyok. Majd 20 évig ingatlanoztam Budapesten, de nyugodtan pontozzatok le!
szept. 12. 11:48
5/5 anonim válasza:
Mindkettő félében laktam. Nekem az utcai jön be. Sajnos nyáron, nyitott ablaknál zajos, de csukott ablaknál tök okés. Nem főút egyébként. Az udvari engem frusztrált, sötétebb volt, zártabb, a főzési szagok ellen nem lehetett tenni semmit. Volt egy gitáros fazon, aki időnként basszusozott, nem volt hangos, de a folyamatos mély, halk rezgés nagyon idegesítő. De ilyent utcáiban is ki lehet fogni. Az udvari, ha normálisak a szomszédok, csendesebb, de: az a kevesebb zaj idegesítőbb, mert a falak/visszhang felerősíti. Összességében nekem az utcai jobban bejön, de ha pl csak egy szoba udvari, az nem gáz. Régi típusú háznál legalább 2.emeletet válassz, mert valóban lehet gond a viszesedéssel, ha felkúszik a nedvesség .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!