Szerintem sose volt gettó hely. A 2000-es években hallottam ott parázós történeteket, a régi tégla lakótelep, a bucka bizonyos utcái, kőpark stb, de erősen túlzóak voltak. Ilyen alapon bármelyik városban belefuthatsz rossz arcokba. Volt pár prominens család az tény, de már ők sem tényezők régóta, és ugyanaz amit előbb is mondtam, ez minden más városban is megvan. Sőt, szerintem olyan igazi pofás kisvárossá változott az elmúlt évtizedben. Csomó olyan bolt, szolgáltatás, programok, amiket én nagyobb 100 ezres városokban szoktam látni. Viszont nem mindegy hol veszel lakást vagy házat, mert pl a bucka városrészben vannak rendezetlenebb részek is, azért is olcsóbb. Bár jelzem ott se a közbiztonság a legnagyobb probléma, sokkal inkább az elrendezés, zsúfoltság, közművek vagy szolgáltatások hiányosságai. Árakra pedig visszatérve, az m2 ár Miklóson beelőzte még Bp bizonyos külkerületeit is, szerintem ez azért több mint elgondolkodtató, hogy mennyire is gettó.
De azért hogy ne legyek túl elfogult, vannak gondok. A közlekedés pl, csúcsidőben a dugók. Bár ezt se lenne fair csak Miklósra ráhúzni, hiszen ez jelenleg a teljes déli agglomerációt sújtja.
Gettónak nem mondanám, de vannak rossz részei.
Ha most költöznél, felejtsd el. Túlzsúfolt, infrastruktúra gyenge (minden téren), a sziget mivolta miatt a közlekedés még az átlag agglomerációnál is rossszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!