Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szigetszentmiklós gettó hely...

Szigetszentmiklós gettó hely lett?

Figyelt kérdés

szept. 7. 00:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem kifejezetten kellemes kis hely, miért lenne gettó?
szept. 7. 00:39
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Dehogy gettó.
szept. 7. 00:47
 3/16 anonim ***** válasza:
66%
Jártam arra sokat nem tűnt rossz helynek viszont akihez jártam azt mondta rengeteg a betörés
szept. 7. 01:19
 4/16 anonim ***** válasza:
47%
Nem
szept. 7. 11:42
 5/16 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem sose volt gettó hely. A 2000-es években hallottam ott parázós történeteket, a régi tégla lakótelep, a bucka bizonyos utcái, kőpark stb, de erősen túlzóak voltak. Ilyen alapon bármelyik városban belefuthatsz rossz arcokba. Volt pár prominens család az tény, de már ők sem tényezők régóta, és ugyanaz amit előbb is mondtam, ez minden más városban is megvan. Sőt, szerintem olyan igazi pofás kisvárossá változott az elmúlt évtizedben. Csomó olyan bolt, szolgáltatás, programok, amiket én nagyobb 100 ezres városokban szoktam látni. Viszont nem mindegy hol veszel lakást vagy házat, mert pl a bucka városrészben vannak rendezetlenebb részek is, azért is olcsóbb. Bár jelzem ott se a közbiztonság a legnagyobb probléma, sokkal inkább az elrendezés, zsúfoltság, közművek vagy szolgáltatások hiányosságai. Árakra pedig visszatérve, az m2 ár Miklóson beelőzte még Bp bizonyos külkerületeit is, szerintem ez azért több mint elgondolkodtató, hogy mennyire is gettó.

De azért hogy ne legyek túl elfogult, vannak gondok. A közlekedés pl, csúcsidőben a dugók. Bár ezt se lenne fair csak Miklósra ráhúzni, hiszen ez jelenleg a teljes déli agglomerációt sújtja.

szept. 7. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Gettónak nem mondanám, de vannak rossz részei.

Ha most költöznél, felejtsd el. Túlzsúfolt, infrastruktúra gyenge (minden téren), a sziget mivolta miatt a közlekedés még az átlag agglomerációnál is rossszabb.

szept. 7. 15:10
 7/16 anonim ***** válasza:
46%
József Attila hév megálló környéke esténként valóban tud “érdekes” lenni, de azért nem Harlem. Más nagyon gáz részt nem is tudnék mondani hirtelen, a kőpark régebben tényleg tele volt fura figurákkal, de pár éve eltűnt a nagy részük. A lakótelepekkel és a(z amúgy népsűrűség tekintetében valóban elgettósított) Buckával semmi baj sincs. Utóbbinál előfordulnak nagyon szegény cigányok, de ők az itt töltött huszonévem alatt soha, de soha nem bántottak. A betörésekről nem tudok nyilatkozni, de szerintem a Buckában most már bolond, aki megpróbálja, annyira egymás szájába épült minden, hogy bárki megláthatja.
okt. 6. 10:41
 8/16 anonim ***** válasza:
54%
Vannak problémák, de nem gettó
okt. 18. 20:13
 9/16 anonim ***** válasza:
21%
hat... ha a fouton mesz a hazak mellett, tesco oldalon el, a hidon at majd, na ott valtakozik. Lepusztul haz utan jon egy villa, utana semmi, utana rendezetlen ut marmint nem kocsi ut, de ilyen ahogy irtad getto szeru. Mintha c-k lennenek ott, de nemtom vannak? nincsenek? csak este jonnek? Bizar. Aztan jon egy tanosveny, szep, kavezok nagyon elegansak, aztan megint lepusztult kerites szetszaggatva, homokos terulet, gumigyar meg ilyen trutyik masik oldalon. Igy valtakozik. Nem hivnam total gettonak, de elegge. Ha beljebb mesz, mert kozel lakom, akkor ott valoban villa lakasok vannak szinte csakis, szinte. Nagyon szepek. De elegge kevert a hely. Mondjuk van piac is, ah, nem tudom hova rakni tenyleg. Egy ilyen mindenes rossz meg jo ertelemben.
okt. 19. 11:30
 10/16 anonim ***** válasza:
57%
Abban igazad van hogy kevert hely, de a gettótol azért igen távol áll. Nyilván nem budai kertváros, nem is lehet az, hiszen ez régen falu volt. És van itt minden ezáltal vegyesen, régi gyártelep, régi nyaralóövezet (pl a Bucka is az volt régen), régi falusi övezet, lakótelepből is többféle, stb. Szóval a környéktől, körzettől is függ, hogy mennyire szép vagy rendezett. Pl ha kimész a Ragád részére az Oázistól délnek, ott csak és kizárólag szép és rendezett családi házakat fogsz látni, gazdag és jó rész, hatalmas villák is vannak odakint. De olyan igazán gettós, putris utcán ezzel szemben én nem tudnék mondani Miklóson sehol, míg Pesten azért akad elég sok ahova még én se tenném be a lábamat. Itt csak volt pár rosszabb hírű utca pl a Buckában még régebben, az is pár bűnöző család miatt. Manapság ez már nem annyira aktuális. Ellenben ha a központi részt megnézed pl a Bajcsy vonalát mondjuk a Tököli és Gyári út között, abból teljesen átjön hogy mennyire modern várossá vált. Nem szakadt külvárosi stílusú emberek mászkálnak ott, hanem olyan lakosság mint Budapest belsőbb kerületeiben.
okt. 19. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!