Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van itt olyan, aki sosem...

Van itt olyan, aki sosem lakott szobatárssal/lakótárssal, csak szülővel/egyedül/párral? Van valami előnye/hátránya?

Figyelt kérdés

Én azt vettem észre, hogy aki sosem lakott együtt senkivel, aki nem az intimkörébe tartozott bele, háklisabb és rugalmatlanabb.

Nagyon ritkán, akinek trauma volt a lakótárs/szobatárs, elviselhetetlen lesz.

szept. 5. 10:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én laktam szobatarsakkal/lakótarsakkal többször is, és irtó rugalmatlan vagyok, pont azért mert egy csomót kellett alkalmazkodni. Szóval nem ettől függ szerintem.
szept. 5. 13:35
 12/14 anonim ***** válasza:
72%
Én laktam párral, lakótárssal és szülővel is, de egyiket se szerettem. Csak egyedül jó nekem. Mert így tudok rendet tartani (mármint pontosan olyan mértékűt, amilyet szeretek), ha csendet akarok, csend van, ha tévézni akarok, tévézek, ha meztelenül akarok ülni a kanapén vagy zenét akarok hallgatni, akkor azt csinálom. Sosem kell arra várnom, hogy szabad legyen a fürdő, azt hívok át, akit akarok. Nem akarok senkit sem életvitelszerűen elviselni, egyedül élni áldás. 28N
szept. 5. 14:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Előbb voltam a rugalmatlan és utána döntöttem úgy hogy egyedul koltozom ki a szuloktol

A hobbim a cukrászat ami kozos konyhaval nehez lenne. Foleg hogy ha 8kor hazaerek de meg van egy rendeles masnapra. Muszaj habverot, botmixert stb.

szept. 6. 08:19
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy, hogy nem volt eddig lakótársam (szülővel, egyedül, exemmel éltem már), viszont ismerek sok embert, akinek volt lakótársa, azt tudnám talán hátránynak felhozni a részemre, hogy kevésbé tudtam gyakorolni a konfliktuskezelést... mert amilyen lakótársas embereket ismertem, folyamatosan mentek a kisebb-nagyobb balhék, ügyek, viták, veszekedések, nagyjából egyenrangú felek között, és sztem az könnyebben tud később konfliktust kezelni, aki kicsiben már tapasztalt. Nem gondolnám magam rugalmatlanabbnak, mint akinek volt lakótársa, mert ismerek egy-két embert, akinek már lakótársa és fú b...ki... néhányan olyan rigolyásak, mint egy dokat megélt öregember, és eskü, a leginkább "nekem van igazam, te meg kussolsz" jellegű ismerősöm is közülük van. Sőt még az sem számít semmit, hogy egyke-e az illető vagy volt-e / van-e testvére.

A pozitív nyilván az, hogy kevesebb a balhé, ha te választod meg azt, akivel együtt laksz és van már egy tényleg szorosabb kötelék, és jobb esetben egymás érdekét is nézitek (persze itt is van olyan eset, amikor vkinek idióták a szülei).

szept. 16. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!