Éppen lakásokat nézek és kíváncsi lennék rá, hogy van-e valakinek tapasztalata Kispest óvárosi részével és környékével. Milyen itt élni? Milyen a kozbiztonság? Szomszédok? Közlekedés? Egészségügy? Boltok? Piac?
Kispesten lakom, de én nem tudom melyik az óvárosi rész, hivatalosan ilyen nincs is szerintem. Ingatlanhirdetésekben szoktam látni, hogy Kispest Óváros, de szerintem ilyen csak a hirdetésekben létezik. Kispest részei hivatalosan: Kispest-Központ, Wekerletelep, Felső-kertváros, Alsó-kertváros.
A központi, paneles részről tudok mesélni, a távolabbi kertvárosi részeket nem ismerem.
Itt az 1-es és a 3-as válaszban sok mindent leírtam részletesen, az én meglátásom és tapasztalataim alapján:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..
Én Lőrincen lakom néhány éve. Kispesten sokat megfordulok.
Előnyök: Kispest régi építésű részein sok a kertvárosi jellegű ház, sok a zöldfelület. Olcsóbb, mint Zugló, vagy Buda. Viszont cserébe sok a primitív ember, egyre több a roma, komolyabb rendezvényekre meg be kell menni a Belvárosba. Utóbbi amúgy nincs messze. A Határ úttól vagy a Kökitől a Belváros 20 perc metróval. Ha szeretnél sokat bemenni, akkor a metró közelében érdemes lakást venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!