Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha Szlovénia lakossága növeked...

Ha Szlovénia lakossága növekedik akkor Maribor lakossága miért csökken?

Figyelt kérdés
Szlovénia második legnagyobb városában drasztikusan csökken a népesség, viszont az ország népessége növekedik. Akkor mégis hová költöznek az emberek, ha nem a városokba?

aug. 22. 23:14
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Falvakra.
aug. 22. 23:52
 2/8 A kérdező kommentje:
hát az manapság nem divat sehol sem, mindenhol városokba költöznek és a falu népessége szokott csökkenni
aug. 22. 23:53
 3/8 anonim ***** válasza:
40%
Ha a lábujjam csak 3 centi, akkor én miért vagyok 180?
aug. 23. 00:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy növekszik Szlovénia lakossága? 2021-es adatok szerint csökken.
aug. 23. 01:04
 5/8 A kérdező kommentje:

2018: 2 066 880

2022: 2 116 972

Ez növekedés, nem csökkenés

aug. 23. 06:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A nagyvárosok belvárosai drágák, gyakran szűkös lakásokkal, koszos környéken. Az emberek az olcsóbb kertes agglomerációba költöznek általában.

Ennek gátat szabhat egy jó városrenoválás, rozsdaövezet beépítés. Szlovénok amúgy jól csinálják ezeket, Ljubljana nagyon szépen meg lett csinálva, kis sétálóutcás ékszerdoboz, élhető belvárossal. Maribort nem ismerem, de úgy látszik, hogy akkor ott ha még meg is valósultak ilyen fejlesztések, akkor sem volt ilyen eredménye..? Nem tudom

Alapvetően csökke ek amúgy, évi 5 ezerrel, de migrációval sikerül ellensúlyozni. Alapvetően a nem eu-s délszláv országokból, főleg boszniából érkeztek sokan, illetve az ukrán háború is új lendületet adott a beválndorlásnak. A kivá.dorlás mértéke is nagy persze,de évi 10 ezer plusz a népességszámba így is

[link]

Amúgy bármilyen adatot nézek, Maribor lakossqga stagnál. 5%-nyi különbség sincs az elmúlt 20 évben.

aug. 23. 08:19
 7/8 A kérdező kommentje:

"Ennek gátat szabhat egy jó városrenoválás, rozsdaövezet beépítés. Szlovénok amúgy jól csinálják ezeket, Ljubljana nagyon szépen meg lett csinálva, kis sétálóutcás ékszerdoboz, élhető belvárossal. Maribort nem ismerem, de úgy látszik, hogy akkor ott ha még meg is valósultak ilyen fejlesztések, akkor sem volt ilyen eredménye..? Nem tudom"

Mariborban most voltam. Rengeteg az omladozó elhanyagolt épület. Még egy utca is volt neki ahol szinte csak ilyenek voltak

aug. 23. 10:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Meg fogsz lepődni, nem egyenletes a népességváltozás sem, mint semmi más a nagyvilágban.
aug. 23. 10:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!