Ha Szlovénia lakossága növekedik akkor Maribor lakossága miért csökken?
2018: 2 066 880
2022: 2 116 972
Ez növekedés, nem csökkenés
A nagyvárosok belvárosai drágák, gyakran szűkös lakásokkal, koszos környéken. Az emberek az olcsóbb kertes agglomerációba költöznek általában.
Ennek gátat szabhat egy jó városrenoválás, rozsdaövezet beépítés. Szlovénok amúgy jól csinálják ezeket, Ljubljana nagyon szépen meg lett csinálva, kis sétálóutcás ékszerdoboz, élhető belvárossal. Maribort nem ismerem, de úgy látszik, hogy akkor ott ha még meg is valósultak ilyen fejlesztések, akkor sem volt ilyen eredménye..? Nem tudom
Alapvetően csökke ek amúgy, évi 5 ezerrel, de migrációval sikerül ellensúlyozni. Alapvetően a nem eu-s délszláv országokból, főleg boszniából érkeztek sokan, illetve az ukrán háború is új lendületet adott a beválndorlásnak. A kivá.dorlás mértéke is nagy persze,de évi 10 ezer plusz a népességszámba így is
Amúgy bármilyen adatot nézek, Maribor lakossqga stagnál. 5%-nyi különbség sincs az elmúlt 20 évben.
"Ennek gátat szabhat egy jó városrenoválás, rozsdaövezet beépítés. Szlovénok amúgy jól csinálják ezeket, Ljubljana nagyon szépen meg lett csinálva, kis sétálóutcás ékszerdoboz, élhető belvárossal. Maribort nem ismerem, de úgy látszik, hogy akkor ott ha még meg is valósultak ilyen fejlesztések, akkor sem volt ilyen eredménye..? Nem tudom"
Mariborban most voltam. Rengeteg az omladozó elhanyagolt épület. Még egy utca is volt neki ahol szinte csak ilyenek voltak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!