Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidéken hogy lehet élni/megélni?

Vidéken hogy lehet élni/megélni?

Figyelt kérdés

Nézem az ingatlanos oldalt, egy albérlet majdnem ugyanannyiba kerül, mint Pesten. Sőt sok esetben drágább, mert nagyobb, míg Pesten vannak garzonok.

Nézem az álláskereső oldalt, munkahely alig. Konkrétan Budapesten több meghirdetett munka van, mint az ország többi részén összesen. A fizetések meg botrányosak, 3 műszakért fizetnek annyit, mint Pesten egyért.

Aki örökölt vagy mamahoteles, az gondolom megvan vidéken, de az albérletesek hogy bírják?

aug. 12. 16:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát látod, megvannak, mivel ha nem lenne bérlő ennyiért, kénytelenek lennének olcsóbban kiadni. Egyébként meg ingáznak megyeszékhelyre, ahol jobbak a munkalehetőségek, egy kisvárosban nem sok munkalehetőség van. Bár azért ott is megy az élet, tehát nem hiszem, hogy semmi se lenne.
aug. 12. 16:23
 2/16 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem a kérdésedet, hisz tudod itt a Gyakorin mindenki azt írja, hogy ők 3 diplomás, 5 nyelven beszélő, mérnök - sebész - IT szaGember, százmilliós kripto és tőzsde meg állampapír passzív jövedelemmel. Én is ilyen vagyok. És anyám is szűz! >:)

De komolyan.

Vidéken az albérlet a nagyobb városokban játszik, kicsi helyeken nem igazán. Akik meg bérelnek, ők vagy családok, ahol az egyik él fizuja megy a lakhatásra. Vagy mint előző melóhelyemen, a cég fizette a bérlést X összeghatárig.

aug. 12. 16:24
 3/16 anonim ***** válasza:
77%

Szegeden 35-40-ért már kapsz szobát, ha van párod, ketten tudtok bérelni egy lakást. Ez még a legszarabb 220-240ezres fizuból is kifutja, aminél nyilván lehet többet is keresni képzettség nélkül is. Gyárba meg kereshetsz 300-350 körül is, abból egy kis lakás bérleti díja is kifutja.

Szóval nem is értem a kérdést, nem tudom te milyen árakat néztél.

aug. 12. 16:36
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

2. Vagyok, hiába a lepontozás, igazam van.

3.-nak. De hol vidéken? Debrecenben bérel nővérem meg a férje, mind ketten mérnökök, és bizony egy normális, 2 hálószobás, új építésű lakás, az bizony 250 + rezsi. Budapesti árak vannak ott is. De volt nejem Gödöllői lakása is 150 + rezsiért van kiadva. Pedig Gödöllő egy szutyok hely, csak ugye van ott egyetem, gyár, meg 30 perc a főváros.

aug. 12. 16:41
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Hiába hisztiztek vidéken is megélnek az emberek.

Nincs tömeges dolgozói hajléktalanság és éhezéses döghalál.

aug. 12. 16:50
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

5.

Belpesti ZS éTTermiségi aggyal gondolkodj!

Azaz: A belpesti és belbudai kerületeket, és pláne a Budapest táblát elhagyva, egy olyan Mad Max és Resident Evil világ van, ahol nincs áram, nincs internet, sem betonos út. A kormánymédia repülőkről van szórva, és alkesz, buta, fogatlan bunkók lakják.

:( Sajna sokan valóban így hiszik.

aug. 12. 16:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken hol? Melyik megye, azon belül melyik város vagy falu albérletárait nézted?

Tény, hogy "vidéken" kevesebb a munkalehetőség, de itt is nagy különbségek vannak. Mindenki a saját települését ismeri jobban, szóval ha írnál konkrétumot, hogy merre nézelődtél, akkor lehetne konkrétumokról beszélni.

Ebben a városban pl. 100 alatt lehet 2 szobás panelt bérelni.

aug. 12. 17:24
 8/16 anonim ***** válasza:
28%

Nyomortanya. 200-250-ért gyár, vagy feketén építkezések.

Van aki jól él itt is de 3 szakma, nyelv meg érettségi nélkül marad a fenti.

Ébredjetek már, 4 emberből 3 nem jön ki hó végéig. Na de szégyen a szegénység és erről itt nem ír senki.

aug. 12. 18:52
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
8. Barátom diplomával, Budapesten nem kap 300-at, állami helyen. Másik haverom a környéke egyetlen vizese vidéken. Most vett Ford Bronco gépet.
aug. 12. 18:58
 10/16 anonim ***** válasza:
48%

"Ébredjetek már, 4 emberből 3 nem jön ki hó végéig."

Az hogy a te ismeretségi körödben ilyen emberek vannak csak, nem jelenti azt, hogy az egész ország akkor ilyen.

aug. 12. 19:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!