Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kukás napokon felétek is...

Kukás napokon felétek is végigjárják a cigányok a kukákat élelem ruha és más holmik után kutatva?

Figyelt kérdés
Elég zavaró mert ahogyan kutatnak néha mellé is esik szemét amit nem tesznek vissza. Kutyagmit szoktam a tetejére tenni hátha akkor nem nyúlnak bele de valamikor ez sem tántorítja el :S
aug. 9. 23:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk nem a c-k. Van egy 50-55 körüli fehér férfi, meg egy 60-65 körüli fehér nő. Nem együtt, nem egyszerre járnak, hanem külön-külön, az esti órákban vagy éjjel. A férfi kartondobozokat és fémet keres, sörösdobozokat, a nő az többnyire kaját meg még használható ruhát. És igen, néha mellé esik a szemét és nem is mindig teszik vissza. Van amikor igen, van amikor nem. De ez a legkisebb probléma. Másnap reggel a gondnok összeszedi azt a 2-3 melléhullott dolgot.
aug. 10. 00:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Az érdekes csak akkor jönnek kukázni, van valami kukában ami nekik kell. Nincs semmi, nem kukáznak. Olyan mintha mintha tudnának mikor érdemes ott kukázni. Talán röntgen szemük van?
aug. 10. 05:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen sajnos, már 10 éve...
aug. 10. 05:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Csak lakótelepen a nagy kukákban búvárkodnak. Kertvárosban a kiskukákat nem nézegetik, nem tapasztalatam (kaposvár)
aug. 10. 11:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem. :O

Amikor lomtalanítás van, akkor jönnek-mennek ócska utánfutós autókkal, fémet keresnek, de ennyi. Igaz, olyankor ha valami be van csomagolva, dobozba, avgy zsákba, azt szétdobálják. Hiába mondod nekik, vagy írod ki, hoyg nicns benne se fém, se érték, nem érdekli őket, akkor is szét kell túrni.

Normál kukákban nem szoktak guberálni. Pedig én már előző este ki szoktam rakni. (Pécs)

aug. 10. 18:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer Kecskeméten az autóból láttam, hogy egy c-nek csak a lába látszik ki a nagy fém konténerből, annyira bele volt merülve a dolgokba.
aug. 11. 19:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, nálunk is. Én macska szart teszek a legtetejére, ezt követi a hörcsög alom, majd használt akvárium szűrő vatta. Nem is nyúlkálnak benne 😂

Ellopni is szokták a kukákat. Azonnal be kell hozni az üreset, mert viszik elfele.

aug. 12. 08:05
 8/10 anonim ***** válasza:

"használt akvárium szűrő vatta"

Az hogy használódik el?! :O Sok éve ugyanazt a vattát, kerámiagyűrűket, meg biogolyókat használom a külső szűrőben. Eszembe nem jutna kidobni, hiszen tele van hasznos lebontó bacikkal. Kosszal egy idő után telítődik ugyan, de én azt állott vízben kinyomkodom és megy vissza. Nem veszek mindig újat.

"Ellopni is szokták a kukákat. Azonnal be kell hozni az üreset, mert viszik elfele."

Sajnos én napközben dolgozom. Nem tehetem meg, hogy kukás napokon később megyek, vagy napközben hazafurikázok, arra hivatkozva, hogy be kell hozni a kukát. Előző éjjel (reggel általában nincs időm, türelmem ezzel is vacakolni) kirakom, a kukások jönnek valamikor reggel, általában 8-9 között szoktak hozzánk érni, majd amikor hazaérek délután 5 körül, akkor behúzom.

Eddig szerencsére még nem lopták el. Inkább az a bajom ezzel, hogy nálunk a kukások nem veszik a fáradtságot, hogy szépen a kapu mellé a járdára visszarakják a kukát, ahonnan elvették, hanem ahol a kezéből épp kiesik, otthagyja. Ha az ez úttest közepe, akkor az, leszamócázza. Ha ilyenkor baleset történik, egy autós nekimegy, mert nem számít az út közepén lévő kukára, az meg gondolom az én felelősségem lesz...

aug. 12. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:

8

Én se vagyok otthon, de egy szomszédom aki nem dolgozik be szokta nekem húzni a kertembe. Kapu kulcsot adtam csak neki. Régebben kétszer is lopták el a kukámat.

A perlon vattát szokták cserélni minden szűrő takarításkor. Én havonta takarítom a szűrőimet (3 nagy akvám van, meg 2 kis nevelde). Nem egy napon szoktam mindet, hanem minden hétre jut egy. L-es harcsáim vannak, akik "termelnek" rendesen, tehát kell is ilyen gyakran takarítani.

A többi szűrőanyagot is ajánlott amúgy évente cserélni. Nekem csak a seachem matrix az ami nem volt cserélve 3 éve.

aug. 12. 11:36
 10/10 anonim ***** válasza:

#9, nekem sajnos nincs ilyen szomszédom.

Gyerekkorom óta, lassan 27 éve akvarizálok, de olyanról én még nem hallottam, hogy havonta ki kellene dobálni a vattát. Nekem most csak egy nagy van. De volt amikor nekem is volt több párhuzamosan. Pl egy időben, kb. az ezredforduló környékén, két nagy halas volt egy garnélás + egy nevelő. A legnagyobb egy 455 literes volt.

2 hetnte takarítom, a szűrőt fél-egy évig nem szoktam szétborítani. Nekem az Eheim Substrat Pro még gyári tizen éves. Valami 10.000 Ft literje, ezért sem hajigálnám a kukába. Rénézésre ugyanolyan mint új korában. A kerámiagyűrűkön sem látok változást. Vattából durva zöldet, meg finom fehéret is használok. Amikor kiveszem, trutyis szokott lenni, de kinyomkodva ugyanolyan fehér, mint új korában.

aug. 12. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!