Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki emlékszik még az 1999-es,te...

Ki emlékszik még az 1999-es,teljes napfogyatkozásra Magyarországon?

Figyelt kérdés
Én otthon voltam aznap,mikor volt a teljes napfogyatkozás,de nem néztem az eget mint sokan mások,még csak teljesen sötét sem lett, inkább olyan volt mintha be lett volna borulva.Legalábbis nálunk.A tévében is közvetítették ha jól emlékszem.De nem néztem a tévében sem,kicsit csalódott is voltam,mert azt hittem tök sötét lesz majd,mint éjszaka szokott lenni.

aug. 9. 08:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Hat igen meg a zsenik is csinálnak néha nagyon balfax dolgokat….

Mire számított vajon Petőfi?

Amúgy nem emlékszem mert 5 éves voltam

aug. 9. 09:15
 12/24 anonim ***** válasza:
3 éves voltam, így sajnos nem emlékszem. De 2 év múlva Izlandon meglesem :D
aug. 9. 09:31
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Budafokon laktam az exemnél, pont szabadnaposak voltunk mindketten, ezért a kertből néztük. Érdekes élmény volt.

A 2081-esnél én is pont 100 éves leszek. Ha leszek 😀

aug. 9. 09:42
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
13 nyugi nem leszel 😂
aug. 9. 09:56
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

4+1 éves szakközépiskolába jártam Hódmezővásárhelyre, épp abban az évben (1999-ben) fejeztük be az iskolát ötödévesként (tizenharmadikosként) májusban vagy júniusban. A tanév végén mindenki szétszéledt a szélrózsa minden irányába, de mi négyen, volt kollégisták újra visszatértünk Vásárhelyre augusztusban, hogy együtt, közösen megnézzük a napfogyatkozást a népkerti Obsitos söröző kerthelyiségéből. Fényképeket is készítettünk. (Még hagyományos fényképezőgéppel, akkor még nem volt mobiltelefonunk egyikőnknek sem.)

Volt a dolognak egy picit szomorkás hangulata is, mert tudtuk, hogy ez lesz az utolsó találkozónk, többet nem fogjuk látni egymást az életben a nagy távolságok miatt (max. csak az osztálytalálkozókon), de örültünk is egymásnak, az újra találkozásnak nagyon.

Maga a napfogyatkozás érdekes volt. Nem volt koromsötét, csak mintha erősen befelhősödött volna. Szabadszemmel is lehetett látni mindent, csak mintha erős szürkület szállt volna le a városra. Bennem az az élmény maradt meg a legerősebben, hogy előtte a madarak hangosan csiripeltek a fákon a napsütésben, és ahogy "befelhősödött", elsötétedett, teljesen elnémultak, abbahagyták a csiripelést arra az 5-10 percre, csak az autók zúgása hallatszott. Utána, ahogy kezdett újra előbújni szép lassan a nap, a madarak is kezdtek egyre többen és többen ismét csiripelni. Érdekes volt. :)

2081-ben én 101 éves lennék. De annak már reszeltek... :)

aug. 9. 11:04
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem, 12 voltam, alapból alig van emlékem bármiről is ami nem tegnap történt... 😒
aug. 9. 11:07
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Jelen!!! Az udvaron néztük, hatalmas élmény volt!
aug. 9. 11:22
 18/24 Metionin ***** válasza:
100%
9 éves voltam, emlékszem rá. Kicsit félelmetes volt.
aug. 9. 12:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes esemény volt, olyan, mintha esteledett volna, de mégsem.
aug. 9. 14:56
 20/24 anonim ***** válasza:

Pfff, - ne is mondd!

Azóta sem voltam olyan részeg!

- Vicc! :DDD

aug. 9. 16:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!