Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki emlékszik még az 1999-es,te...

Ki emlékszik még az 1999-es,teljes napfogyatkozásra Magyarországon?

Figyelt kérdés
Én otthon voltam aznap,mikor volt a teljes napfogyatkozás,de nem néztem az eget mint sokan mások,még csak teljesen sötét sem lett, inkább olyan volt mintha be lett volna borulva.Legalábbis nálunk.A tévében is közvetítették ha jól emlékszem.De nem néztem a tévében sem,kicsit csalódott is voltam,mert azt hittem tök sötét lesz majd,mint éjszaka szokott lenni.

aug. 9. 08:28
A kérdező szavazást indított:
Emlékszem az 1999-es napfogyatkozásra
Nem emlékszem az 1999-es napfogyatkozásra
1999-ben még nem éltem
52 szavazat
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Előtte 1842-ben volt utoljára teljes napfogyatkozás Magyarországon,Petőfi Sándor majdnem meg is vakult mert szabad szemmel akarta nézni a jelenséget.
aug. 9. 08:34
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Siófok közelében volt valahol a legteljesebb, ha jól emlékszem. Ott volt a legsötétebb. Mi nagymamámékhoz mentünk nézni, mert ők Fejér megyében voltak, ha nem is közvetlen közel, de közelebb, mint Pest.

Emlékszem, még újságokhoz is uv szűrős papírszemüvegeket osztogattak, hogy mindenki nézhesse.

Kilenc éves voltam. Engem jobban megrázott a látványnál a tény, amit ugye hangoztattak, hogy egyszer adódik ilyen az életben, mert hetveniksz év múlva lesz a következő. (72? 75? Nem emlékszem pontosan.) Engem ott a halandóság vágott szembe, mikor mondták mamámék, hogy én még láthatom a következőt, de ők már nem. Előtte valahogy sose gondoltam bele így.

aug. 9. 08:35
 3/24 A kérdező kommentje:
2081-ben lesz a következő teljes napfogyatkozás de hogy pontosan melyik nap nem tudom.
aug. 9. 08:37
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Az 1842-es csak halványan rémlik. :)

De a '99-esre emlékszem, otthon voltam apámmal (akkor falunk laktunk). Úgy emlékszem, dél körül volt a napfogyatkozás, és amikor majdnem sötétedett (vagy mondjuk úgy: beborult), a tyúkok elültek, a kutya pedig sértődötten bevágódott a házába, amiért nem kapott "vacsorát". :D

Hegesztőpajzson keresztül néztük a jelenséget. :D Cserélgettük.

Gyorsan vége lett a programnak.

Bevallom, arra már nem emlékeztem, hogy mennyire volt sötét, de megnéztem videókat, és igazad van, tényleg nem volt teljesen sötét.

Mindenesetre izgalmas volt egy ilyet átélni.

aug. 9. 08:42
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Gimis voltam, öcsém még ovis, a nagyszüleinknél voltunk a Velencei-tónál. Volt szemüvegünk, anyukánk az esemény előtt 10 perccel még felhívott a munkahelyéről, hogy nehogy anélkül nézzük. :) De nekem is ez maradt meg belőle főként, hogy nem is lett sötét, csak olyan nagyon borult.

2081-ben 100 éves leszek, sima liba! O:)

aug. 9. 08:43
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért pont Pesten voltunk anyámmal, ott vett nekem szemüveget, előtte pár nappal, mert már napok óta fejtegettem neki, hogy kormos üvegen keresztül szabad nézni, mert volt egy könyvem, amiben úgy csodálták a napfogyatkozást :)
aug. 9. 08:52
 7/24 anonim ***** válasza:
86%

5-ös!

Ha esetleg nincs türelmed 2081-ig várni, akkor ha két év múlva elutazol Spanyolországba vagy Izlandra, akkor láthatsz teljes napfogyatkozást. :)

aug. 9. 08:52
 8/24 anonim ***** válasza:
47%
Konkrétan nagyjából borús idő volt szinte az egész sávban, ahol látni lehetett volna. Apám eredetileg tervezett volna lemenni velem Siófokra, de emiatt nem indultunk neki. Úgyhogy egy semmilyen nap volt. Szerencsére pont ezért nem voltam feltüzelve gyerekként sem. V.sz.l. azért, mert mindig is imádtam a Napsütést és nekem ne takarja el a Hold. Hát mit képzel? :D :D
aug. 9. 08:54
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi családdal elmentünk valahova, még eléggé gyerek voltam, 6 éves.

Nem szokott eszembe jutni, de most beugrottak képek arról ahogy mentünk, ahogy történt az esemény.

aug. 9. 09:06
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
3, Akkor 82, nem 72, rosszul emlékeztem. :) De ez maradt meg, hogy fejtegették, hogy én még talán láthatom a következőt, de nemhogy a nagyszüleim, még anyám se nézi már velem akkor, ezért különleges ez most.
aug. 9. 09:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!