Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen roma szomszédokkal élni?

Milyen roma szomszédokkal élni?

Figyelt kérdés

2024. jún. 27. 15:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Borzalom. Itt állandóan úgy kefélnek az egész ház tőlük zeng. Üvöltöznek, trappolnak, este 11kor bútorokat húzogatnak(minden egyes nap).
2024. jún. 27. 17:45
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Panelban élek, alattam lévő szintre költöztek cigányok.

Relatív normálisan viselkednek, de ettől még vannak bajok. Egész nap megy a tüc-tüc zene ami panelban nyilván nem kell magyarázni miért baj. Hozzátenném estefelé sosem nyomatják, szóval szó nem érheti őket.

Füves cigit szívtak az elején, szerintem ott is szólhatott valaki, mert mostanában lent a parkolóban ülnek a kocsiban és ott szívják.

És azt látom, hogy folyton itt lógnak más arcok is, általában 4-5-en bandáznak a bejárat környékén, ennek annyira nem örülök, de lopás vagy hasonló még nem volt.

Amúgy eleve proli környék, szóval különösebben nem lónak ki a sorból.

2024. jún. 27. 18:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A '90-es években a közelünkben sok élt. Egy része be-beszólogatott, de nem érdekelt, a másik része normálisan-, egyáltalán nem kirívóan viselkedett.

Egy előnye volt: az, hogy az autók biztonságban voltak a környéken.

2024. jún. 27. 19:09
 14/20 anonim ***** válasza:
38%
A kettes válaszoló nagy cigány nő!
2024. jún. 27. 19:13
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
14-es, de miből gondolod? Lécci, úgy szeretném érteni!
2024. jún. 27. 19:22
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem mi kifogtuk egyszer a világ legnormálisabb roma embereit szomszédnak. Egyszer mellénk költözött egy nő a 3 gyerekével. Tartottunk is tőlük, hogy jajj istenem, most mi lesz itt... A legidősebb gyerek olyan 10-12 év körüli lehetett, a középső 5-6 éves, a legkisebb meg még karonülő. A legnagyobb gyerek valami hihetetlen tisztelettudó, udvarias kölyök volt. Nagyon jólnevelt. Tök kedvesen köszönt, udvariasan előreengedett az ajtón mindenkit, mosolygós természetű volt, nagyon szépen és választékosan beszélt a társasházban lakókkal. Nagyon szépen nevelte az anyuka a 3 gyereket.

És hogy a 6-osra is írjak ellenpéldát, :) soha semmi zajt nem csaptak, a hangjukat se lehetett hallani. Se ordibálás, se hangos szó, se szitkozódás, se káromkodás vagy csúnya beszéd, semmi ilyesmi soha nem volt. Se hangos zenehallgatás, semmi. Nem voltak tarhálósak, kéregetősek sem. Végtelenül kedvesek voltak, az egész család.

Eskü', ha nem velünk történik meg, én el se hiszem másnak, hogy ilyen is létezik. Le a kalappal előttük. Normálisabbak és problémamentesebbek voltak, mint a magyar (vagyis nemroma) szomszédaink többsége.

De nyilván ők voltak a ritka kivétel, a többségük azért nem ilyen. Kb. 2-3 évig laktak mellettünk, aztán elköltöztek.

2024. jún. 28. 00:35
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

16

Valóban nagyon ritka az ilyen cigány család, illetve emberek.

Magam is cigány vagyok, magyar feleségem van, félvér gyerekek. (2)

Nem igazán látszik rajtuk, hogy milyen származásúak, a viselkedésükön meg egyáltalán nem. Úgy neveltuk őket, ahogy egy normális embertől elvárt. A fiam pl most érettségizett, az egész évfolyam legjobbja lett. Marad plusz egy évet technikumon, aztán megy egyetemre. A lányom erős iskolában volt első éves, neki annyira nem lett fényes az eredménye, de igyekszik. Amit ezzel mondani szeretnék, hogy nem feltétlenül - " jön ki a roma vér" minden cigány embernél. Tegnap olvastam ebben a témában kérdést erről, hogy előbb utóbb megjelenik a származás hátrányos jellemzője. Megcáfolom, ugyanis az én rokonságom abszolút nem úgy él, ahogy a kisebbség többsége. Dolgozunk, rendben tartjuk a házunkat, tudunk viselkedni, kommunikálni stb. Mivel anonim oldal, bátran merem írni, hogy ők ha valaki bejön hozzánk, tátott szájjal dicséri a házunkat. Nem dicsekedes, hiszen ugyse tudjuk ki kicsoda itt. Letisztult, modern, visszafogott stílust választottunk és magunk csináltuk meg. ( Lakásfelújításokkal foglalkozom). Magyar családbarátaink vannak, akik tisztelnek bennünket, és természetesen kölcsönös az érzés részünkről is. Aki cigány ismerőseink vannak, szintén tök normálisak. Madarat tolláról, embert barátjáról... Tarja a mondás. Nem feltétlenül kell félni minden cigánytól. Bár a többség valóban nem képes még mindig integrálódni. Nagyon szomorúan látom én is. Sajnos javulást se tapasztalok. Vannak kivételek, de nagyon kevesen.

2024. jún. 28. 10:58
 18/20 anonim ***** válasza:
53%
Nagyreszt szar, ritka a kivetel. Altalaban hangosak es allandoan akarnak vmit. Nem szolnak ugy hozzad, h ne az legyen a vege h kernek vmit..
2024. jún. 28. 11:35
 19/20 anonim ***** válasza:
64%

Az utcán tartják a kutyáikat. Egész nap püfölik a vasat, szedik szét a bojleteket, meg mi egyebeket hogy vihessék a használható részt a méh telepre. Ami megmatadt, az megy este a patakba/ utcára.

Telehugyozzák a szomszédjaik házának oldalát/kerítést.

Minden nap üvöltöznek valami miatt.

Te nem nyírhatsz délelőtt füvet, mert a rák egye ki a beleidet, ők épp pihennének hogy este ordibálni tudjanak.

Ha van pulya, azok napi 100x átdobják a labdáikat, és reflexből ugranak át a kerítésen.

2024. júl. 1. 20:34
 20/20 retektorta ***** válasza:
17 lakásos házban lakom, 16-ban fehér ember lakik. Szerintetek hova kellett rendőrt hívni? Most éppen dübörög a zene a szomszéd utcából, szerintetek kik, és milyen zenét hallgatnak? Budapest egy felkapott kerülete...
2024. júl. 14. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!