Ha rátalálok egy szomszédommal a társasházunk pincéjében az én lakásom volt tulajának a dolgaira 23 év után, akkor azok a dolgok jog szerint kié?
A lakóház egyik közös pincéjében vannak a dolgok. Ezek a dolgok ami a bizonyítottan a volt tulajomé így mindenkié, mert a ház közös pincéjében van lerakva?
Azt is szeretném hozzá tenni, hogy a közös pincében nem lehet elvenni a jelenlegi tulajdonosok által lerakott dolgokat. De ha ezeknek a dolgoknak nincs gazdája viszont bizonyítottan az én lakásom volt tulajáé akkor ilyenkor ezek a dolgok kié?
Válaszokat előre is köszönöm!
Értesíted a volt tulajt, ha kell neki, akkor az övé. Ha nem, akkor meg mindegy és viheted is akár, hiszen lom számára.
Ez monjuk attól is függ, hogy hogy vetted a lakást, ha tartalommal együtt, akkor a tied... Habár ebben az esetben én akkor is értesíteném a volt tulajt korrektségből, mert lehet ott felejtett valamit.
Értesítettem és két hölgy akiknek egyébként semmi köze ahhoz a pincéhez kiakadt, hogy minek hívtam ide ha ezer éve elköltözött.
Hozzá teszem a két hölgy 10-14 éve költözött ide én meg 99 óta itt lakom. Az egyik azért is találta dühitőnek a dolgot, mert el is lehetett volna onnan adni dolgokat.... Gondolta még ezután is így miután kiderült, hogy a volt tulajom ugyanebben a városban lakik és él virul.
"Ezek a dolgok ami a bizonyítottan a volt tulajomé így mindenkié, mert a ház közös pincéjében van lerakva?"
Nem!
A volt tulajdonosé!
Vagy az örökösöké.
A két hölgynek magyarázd meg, hogy amit akarnak, az lopás. Felejtsék el.
Csinálj filmet, fényképet, küldd el a vlt tulajdnak, vagy az örököseinek.
Jelentsd be az önkormányzatnál.
A két "hölgyet" meg hajtsd el a fenébe.
Vagy hívd ki a rendőrséget.
Nálunk is ez van a társasházban. Az összes szomszéd feni a másik holmijára a fogát. Olyanok, mint a pockok. Anyám miután meghalt, az egyik szomszéd öregasszony eladta a pincéből a biciklijét, mert szerinte az már úgysem kellett neki. De hat a lakást én örököltem, azzal együtt ami anyám pincéjében van. Akinek eladta a vénasszony, az nem is tudta hogy lopott a bicaj. Kur va nagy botrányt csináltam még aznap este visszahozattam az uj tulajjal a biciklit. Megmondtam ha még egyszer valamimhez hozzányúlnak, mennek a rendőrségre.
Jó magyar szokás szerint más társasházakban is ez van.
Nem is tudom miből gondolod, hogy amit az előző otthagyott, az automatikusan a tiéd?! Nem a tiéd, nem a szomszédé, hanem azé, aki otthagyta!! Felkeresed és megkérdezed, kell e neki a holmi mert neked kell a tároló, pakoljon ki. Ha nem pakol ki, társasház kezelőt is felhívhatod. Ha a tulajnak nem kell a cucc és ezt ő maga mondja, akkor azt csinálsz vele amit akarsz. Ha a te lakásodhoz tartozo pincében van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!