Mit tennétek ebben a helyzetben?
2 éve beköltözött 5-6 házzal arrébb egy cigány család (kb 20an laknak egy házban) és már többször észrevettem a konyhaablakból hogy a cigány öregasszony nézeget be a kerítésen a 2 léc között és figyeli mi van a kertben. Szóval nem csak egy sima benézés volt hanem konkrétan ott állt a kerítésnél és fél percig a lécek között nézegetett be, de mire kimennék már el is tűnik.
Egyszer még a vizes ballonokat kint hagytam a futárnak hogy csak jöjjön be a bejárathoz és cserélje ki a vizet ha épp nem vagyunk itthon, és a ballon alatt hagytam 2000ft-ot. (Jól látható helyen) És a konyha ablakból végignéztem ahogy az öregasszony kinyitja a kiskaput és nagyon gondolkozik hogy bejöjjön-e a pénzért de aztán elment és nem lett belőle semmi. De azóta is többször láttam hogy nézeget befele, illetve hogy kukázik az utcában. Mivel már tavaly észrevettem, hogy az este kihúzott kukákban matat, direkt másnap reggel húzom ki mielőtt jön érte a kukásautó, hogy ne kukázzon a miénkből. Azonban múlthéten miután kihúztam, egy fél órával később még kimentem hogy még egy adag szemetet kidobjak és a nő a mi kukánkból szedegetett ki dolgokat. Mondom neki:
- Maga mit csinál?
- Ne aggódjon nem fötröm szét
- Mondom maga mit csinál? Hogy képzeli hogy itt kukázik?
- Hát tudja olyan szegény vagyok hogy erre kényszerülök
Mondtam neki hogy azonnal menjen innen, ő meg visszapakolt és elment.
1. Aki szegény, szégyelli hogy szegény, nem ezzel burkolózik
2. A házuk előtt ott áll az Audi
3. Nem akarom hogy esetleg személyes dolgot, papírokat megtaláljon amihez semmi köze
4. Nem zavart volna ennyire hogy kukázik ha nincs az hogy egy ideje nézeget be a kerítésen.
5. Nem akarom feleslegesen mosni a kukát minden héten mert ő szétszedi a zacskót és kifolyik a gané.
Egész nap büntudatom volt hogy elküldtem, mert mi alapszinten mindig segítünk ha olyan helyzet van, de ezen nagyon felidegesítettem magam, ti mit csinálnátok?
Már volt hogy a városban egy szegénynek adtuk pénzt párommal és azóta ránk van akadva, és mindig utánunk jön ha meglát, leszólít és pénzt kér.
Az a baj hogy sokszor ránő az ember fejére az ilyen ember és főleg, hogy szinte szomszédok vagyunk ezzel a cigány családdal, nem akarom hogy ideszokjanak és kéregessenek.
Szerintem nem tett a nő semmi rosszat, a szomszéd nénik ( rassztól független) imádnak kukkolni, ez alantos szokás, de nem bűn. Már-már klisé hogy az idős nénik az utca térfigyelő kamerái. Oda tetted a 2 ezer forintot a vizesblokk alá: ott maradt a pénzed nem igaz? Akkor?
Nem akarod hogy oda szokjanak. Ott laknak ők is, mit csináljanak? Figyelj a holmidra, tépd szét a lejárt személyes dokumentumaidat mielőtt kidobod, továbbra is huzigád a kukát, ennyit tehetsz. Vagy elköltözöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!