Láttatok már hasonlót? Mit szóltok hozzá? (Bővebben lent, nem tudom jó kategóriát választottam e, de nem is ez a lényeg.)
Most őszintén mi ebben a furcsa? Egy kasztrálásnak szerinted, hogyan kéne kinéznie?
1-es, napos malacokat heréléskor nem érzéstelenítik, több kutatás is kimutatta, hogy nincs különbség a stresszhormon szintjében analgézia alkalmazásával, vagy anélkül. Azzal, hogy kiemeled az alomból olyan stressz éri, hogy a herélést "észre sem veszi".
Meg lehet figyelni, hogy csak addig ordít, amíg kiveszik a többi mellől.
Oszt' a disznóvágás még jobban fog fájni. Ha eszel húst, gondolom ezt az összefüggést is átláttal a malac és a szalonna közt.
Egy heréletlen hím agresszív, verekszik, a sebei sokkal fájdalmasabbak, nem is beszélve arról, hogy ha az emberrel kerül szembe, az édesanyádéknak is életveszélyes.
Én láttam már őrjöngő kandisznót, annyira nem vicces, szóval ebben a kontextusban picit más ez.
Azon a történelmi uralkodók, akiket a vadkan ölt meg nem véletlen haltak meg. Egy kifejlett hím túl veszélyes, kivéve azt az 1-2 nemzéshez kellõ példányon kívül nem érdemes vállani a kockázatot.
Mint felelős állattartó, kutya, macska, minden háziállat el van rendezve ilyen téren, mert nincs a családtervezéshez intelligenciájuk, és az állatok maguk nem lesznek "óvatosak" ilyen téren.
3 kieg:
És igen, nyilván van érzéstelenítés. Ne legyünk már ilyen hülyék.
Meg egy állatnak csak úgy natúrban nekimenni szikével picit para, mert rúg-harap, még kicsinek is.
Az ember nem végezne így se biztonságos, se tiszta munkát, ha közben küzdeni kellene a malaccal, nem hagyja magát csak úgy.
Én nőstény macskám miskároltatását néztem meg, két dolog volt fura, egyrészt, hogy szemem fényét elaltatják, kifeszítik, felnyitják, és elkötik az icipici vezetékét. Másrészt, hogy a macskámnak van joga elköttetni magát, vagyis én dönthetek így az ő nevében, de nekem saját magamat nincs jogom elköttetni.
Szüleim kutyáit láttam még kiheréltetni, nem távolították el a mogyikat, csak elkötötték az ondóvezetéket. Az érzéstelenítésben történt, nem altatásban.
Nem tudom, engem az állatok levágása sokkal jobban megérintett, mint a herélésük/miskárolásuk, nem is eszek húst emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!