Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Láttatok már hasonlót? Mit...

Láttatok már hasonlót? Mit szóltok hozzá? (Bővebben lent, nem tudom jó kategóriát választottam e, de nem is ez a lényeg.)

Figyelt kérdés
Szüleim vidéken élnek. Tartanak haszonállatokat. Pulyka, kakas, sertések. A múltkor pont ott voltam amikor az állatorvos hölgy herélte a malacokat. Anyummal megnéztük hogyan csinálja. (Ő már sokszor látta, nekem volt újdonság.) Sajnáltam szegényeket, láttuk ahogy kivágta a zacsijukat és kivette a kis mogyoróikat. Nekem nőként furcsa látvány volt. Láttatok már ilyet? Mit szóltok?

jún. 14. 15:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Legqalább érzéstelenítette?
jún. 14. 16:00
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Most őszintén mi ebben a furcsa? Egy kasztrálásnak szerinted, hogyan kéne kinéznie?

1-es, napos malacokat heréléskor nem érzéstelenítik, több kutatás is kimutatta, hogy nincs különbség a stresszhormon szintjében analgézia alkalmazásával, vagy anélkül. Azzal, hogy kiemeled az alomból olyan stressz éri, hogy a herélést "észre sem veszi".

Meg lehet figyelni, hogy csak addig ordít, amíg kiveszik a többi mellől.

jún. 14. 16:15
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Oszt' a disznóvágás még jobban fog fájni. Ha eszel húst, gondolom ezt az összefüggést is átláttal a malac és a szalonna közt.

Egy heréletlen hím agresszív, verekszik, a sebei sokkal fájdalmasabbak, nem is beszélve arról, hogy ha az emberrel kerül szembe, az édesanyádéknak is életveszélyes.

Én láttam már őrjöngő kandisznót, annyira nem vicces, szóval ebben a kontextusban picit más ez.

Azon a történelmi uralkodók, akiket a vadkan ölt meg nem véletlen haltak meg. Egy kifejlett hím túl veszélyes, kivéve azt az 1-2 nemzéshez kellõ példányon kívül nem érdemes vállani a kockázatot.

Mint felelős állattartó, kutya, macska, minden háziállat el van rendezve ilyen téren, mert nincs a családtervezéshez intelligenciájuk, és az állatok maguk nem lesznek "óvatosak" ilyen téren.

jún. 14. 16:35
 4/16 Katona Dius ***** válasza:
67%
Szüleimnek amióta az eszemet tudom, voltak állataik. Én már 3-4 évesen is láttam ilyet, mikor születtek kismalacok.
jún. 14. 16:35
 5/16 anonim ***** válasza:
40%

3 kieg:

És igen, nyilván van érzéstelenítés. Ne legyünk már ilyen hülyék.

Meg egy állatnak csak úgy natúrban nekimenni szikével picit para, mert rúg-harap, még kicsinek is.

Az ember nem végezne így se biztonságos, se tiszta munkát, ha közben küzdeni kellene a malaccal, nem hagyja magát csak úgy.

jún. 14. 16:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
5-ös láttál te malacherélést? A süldő más tészta, ott anesztézia is van...
jún. 14. 18:12
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nőstény macskám miskároltatását néztem meg, két dolog volt fura, egyrészt, hogy szemem fényét elaltatják, kifeszítik, felnyitják, és elkötik az icipici vezetékét. Másrészt, hogy a macskámnak van joga elköttetni magát, vagyis én dönthetek így az ő nevében, de nekem saját magamat nincs jogom elköttetni.

Szüleim kutyáit láttam még kiheréltetni, nem távolították el a mogyikat, csak elkötötték az ondóvezetéket. Az érzéstelenítésben történt, nem altatásban.

Nem tudom, engem az állatok levágása sokkal jobban megérintett, mint a herélésük/miskárolásuk, nem is eszek húst emiatt.

jún. 15. 00:13
 8/16 anonim ***** válasza:
27%
Magyar embernek nem igazan szamit az allatok jolete, ugyhogy a kozepkori szokasok maradnak.
jún. 15. 02:12
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
8-as ebben semmi középkori nincs ;)
jún. 15. 08:15
 10/16 anonim válasza:
100%
Láttam már kan disznó herélést is. Na annak nem "kis mogyorói" voltak! :)
aug. 19. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!