Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » "Egy szoba a világ?"

"Egy szoba a világ?"

Figyelt kérdés
Több, idősebb, az átlagtól jobban élő embertől hallottam, hogy hiába volt nagy lakásuk, mindig csak azt a néhány négyzetméternyi helyet használták, ahol az ágy, asztal, vagy ülőgarnitúra volt, és teljesen fölösleges volt a többi tér (a kiszolgáló helyiségek kivételével természetesen).
2024. máj. 19. 10:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Igen
2024. máj. 19. 10:35
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Mi a kérdés?
2024. máj. 19. 10:36
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Ez akkor volt igaz, mikor az idősebb generáció "szoba-konyhában" lakott. Fürdőszoba nem volt, a közösségi tér volt egyben a nappali, konyha, háló. Ha volt is egy plusz szoba, ott 5-en aludtak együtt és csak aludni mentek be. Mert anno pár évtizede nem volt az szokás, hogy Zsókának saját szobája volt és sose dugta ki az orrát a nappaliba, csak ha húsleves szagot érzett.

Még akkor is ha már jobban éltek és nagyobb lakásra is futotta, megmaradtak a szokások, hogy napközben mindenki vagy a nappaliban ült együtt, ami egyben volt a konyhával, vagy a kertben tevékenykedtek. Elvonulás egymástól nem nagyon volt.

Nekünk 130 m2-es a házunk. Az időnk nagy részét a nappali-konyhában töltjük, de számunkra ugyanolyan fontos már a hálószoba is. A gyerekek oda vonulnak el és mi is pihenni. Már meg van a közösségi téren kívül is mindenkinek a kis privát élettere, amit magáénak tudhat.

2024. máj. 19. 10:39
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Általában így van. Nagyon nem tetszik, hogy a társadalom nagy része kiköveteli magának a hodály nagyságú lakásokat-házakat, aztán valóban ez van, hogy egy szobát használ csak ki belőle, de óbégat, hogy így a rezsi, ugyanakkor meg menőzik, hogy neki saját lakása van.

A magyarnál a logikát nem lehet megtalálni...

2024. máj. 19. 10:46
 5/12 anonim ***** válasza:
28%

Nekem mini garzonom van tehát 2 lépés es eljutok a konyhába, 2 lépés csak és a fürdőben vagyok.

Apának hodály hatalmas nagy háza van és emeletes fent is sok szoba hosszu folyosó.

A rokongyerekek után rohangáltam egész karácsony alatt felügyelni mert érdekes de mindenki lesz.rta a gyerekeket🤣

Tehát ha kizihan a korláton akkor kizuhan, latószögben sem voltak, ha felborítanak vmit vagy dobálnak akkor igy járt a tv vagy bármi is.

Karácsony után abban a hatalmas házban izomlázam lett!🤣

2024. máj. 19. 11:08
 6/12 anonim ***** válasza:
80%

Nekünk családi házunk van. 2 közepes és 2 nagy hálószoba, 2 fürdő, 2 wc, nappali, étkező, konyha. Én csak a saját szobámat, az egyik fürdőt, a 2 wc-t és a konyhát használom. A szüleim szobájában kb 1 éve nem is voltam bent, a másik 2 szobában pedig már annál is régebben. Nincs ott dolgom, minek menjek oda?

Étkezőben csak családi összejövetelekkor eszünk, amúgy hétköznapokon csak a konyhában szoktunk enni.

2024. máj. 19. 11:17
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen felesleges ötszobás házban lakni, meg fizetni (NYÖGNI) a rezsit, amikor az ember gyakorlatilag egy, maximum két helyiségben éli az életét.

Nekem az álomlakásom, ahol eddig éltem, az konyha-nappali egyben, fürdő és egy galéria, ahol csak a matrac van meg egy aprócska "éjjeliszekrény".

Semmi több. Minek? Nem is kell több.

Ezzel szemben egy időben laktam emeletes házban is, gyakorlatilag használtam a konyhát meg a nappalit, és ennyi. Értelme semmi, de legláabb 2,5 órában telt alsó hangon takarítani (örökölt ház volt, elég gyorsan túl is adtam rajta).

2024. máj. 19. 11:54
 8/12 anonim ***** válasza:
15%

A rokongyerekek után rohangáltam egész karácsony alatt felügyelni - ötös, nincs az az isten, hogy én más gyereke után rohangáljak. Hogyne.

Ha balesetet szenved a gyerek, köszönje apu-anyu magának, nem az én bajom.

Persze az ingyen bébiszitternek nézést is csak azzal lehet megtenni, aki hagyja. Én beintek az ilyen "kérésekre".

2024. máj. 19. 11:56
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Legyen egy helyiségbe a konyha, háló, zuhany
2024. máj. 19. 14:04
 10/12 anonim ***** válasza:
76%
Lényegében mi is a legtöbb időt a nappaliban vagyunk. Amíg otthon voltam, akkor meg a szobámban.
2024. máj. 19. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!