Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen zajok fordulnak elő a...

Milyen zajok fordulnak elő a lakóhelyeden vagy annak közvetlen környezetében?

Figyelt kérdés
Ahol laktok, milyen tipikus zajforrások (zajjal működő üzemek, intézmények, létesítmények) vannak? Mi számodra a legzavaróbb? Hogyan kezeled? Mennyire tudtál hozzászokni mióta ott laksz?

máj. 7. 17:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%

Semennyire sem csendes környék, az ország legforgalmasabb vasútvonala az ablaktól kb 20 méterre halad el, nagyjából 10 km Ferihegy, tehát telibe itt szállnak le/fel a gépek max teljesítménnyel, ezek mellé pedig az autópálya lehajtó is légvonalban úgy 1 km és még kb 50 m-re egy futballpálya is van, ahol a napi edzésekhez általános kiabálás, a hétvégi meccsekhez pedig zene is jár :D ja meg építkezés, üzemek, raktárak épülnek a közelben mindenhol.

Mindegyiket megszoktam, nyitott ablaknál alszom simán, nem zavar se a vonat, se a repcsi, se a tuningkirályok, se a munkagépek, semmi. Ellenben semmi nem tud/tudott úgy felqúrni, mint a szomszéd rohadt kölkének a folyamatos dübörgése, randalírozása, labdázása éveken át meg mikor a másik lakó agyhalott pcsa úgy bssza ki/be az ajtaját éjfélkor vagy épp reggel 5-kor, megspékelve a neveletlen, agresszívan tomboló, ugató ölebével, hogy szó szerint érzem, ahogy beleremeg a lakás. Na ezektől hihetetlen ideges vagyok.

máj. 7. 21:56
 22/31 anonim ***** válasza:
93%
1, Tűzoltóvonulás, mert egy laktanya közelében lakom: nem zavar, inkább érdekes; 2, Jelentős út közelében lakom: nagyjából megszoktam ennek a zaját; 3, Szomszéd kölykeinek a folyosón való kevergése a nap egy meghatározott napján: nem tudom megszokni, utálom; 4, Szomszéd öreg bácsi hangosan hallgatja a TV-t: már egy ideje valamit változtatott a TV-elhelyezésén, így ez a zajforrás megoldva látszik; 5, A felső szomszédnak kvázi kutyafuttatója van: este a kutyát futtatja a szobában, valamint időszakonként éjszaka 3/4 11-fele kezd el porszívózni.
máj. 7. 22:12
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Az ablakomtól 70 méterre fut az autópálya de az nem zavar. Sokkal rosszabb az, amikor a szomszédomban hajnalig fent vannak és beszélgetnek, matatnak.
máj. 8. 09:08
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek visítás.

A szomszédok bagós harákolása, olyan undorítóan, hogy a belem kifordul.

Amikor az udavron beszélik meg a nyűgjeiket, azt hiszik senki nem hallja őket, de közben pattog a hang a két épület között és mindent tisztán hallani.

máj. 8. 09:23
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédom kedvenc hobbija a fűkasza, heti 3-4 egész nap rángatja. Gyűlölöm. Zajszűrő fülessel, ablak becsukással és anyázással igyekszem megoldani ha lehet, de nem tudom megszokni.
máj. 8. 10:53
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Panel.

Benti zaj: a felettünk lakók hülyegyerekének a rohangálása - mint most is, és reggeltől, ráadásul hiába szóltunk szépen csúnyán, szrnak rá. Pket nem zavarja, jaj, csak játszik a szentjük - nekem meg a fejemen ugrál napi 5 órában.

Kinti: van mellettünk közvetlentül egy Kita - ott a gyerekek sikítozása, de becsukom az ablakot és kész. Néha sziréna, időnként fűnyírás.

Megjegyzem, egyik sem zavar annyira mint a naphosszat ordibáló hülye nő meg a kölyke.

máj. 8. 11:50
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

A társasház két végében 1-1 kocsma/bisztró üzemel, ahonnan esténként (főleg pénteken és szombaton) sűrűn hallani óbégatásokat, veszekedéseket, pohártöréseket, illetve egyre több ottani vendég az utcán végzi el kis-, és nagydolgát. Ami elég undorító.

Valamint légvonalban tőlünk 70 méterre van egy étterem, ami péntek és szombat éjjel szórakozóhellyé válik, és elég sűrűn hajnali órákig hallani a basszust és/vagy DJ zenéket.

Engem a részeg emberek randalírozása zavar a legjobban, nem is hinném, hogy ez olyan dolog lenne, amihez egyhamar hozzá lehetne szokni.

máj. 8. 12:40
 28/31 anonim ***** válasza:
57%

Zajok itt nem vészesek. Van pár olyan amiről szívesen lemondanék, de hál isten itt már nyugodtan tudok élni, nem úgy mint a korábbi lakhelyemen, ami gyakorlatilag élhetetlenné vált az elmebeteg szomszédoknak köszönhetően.

Szóval itt ami összesen zaj, az hétvégente az unokák dübörgése lakáson belül, és üvöltözése a lépcsőházban (1-2 idősebb emberé). Néha zene és basszusdübörgés, ez már jóval enyhébb mint egy időben volt. Néha egy fideszes dagadt fószer agresszíven és fejhangon üvölt a kiskutyájával odakint a házak között. Szétgányolt kipuffogós, fejhangon üvöltő motorok és robogók direkt huzatása (ezek sajnos azt hiszem ott vannak mindenütt). Illetve van 1-2 kocsma is pár utcányira, ahonnan péntek este és hétvégén néha idehallom a mulatozást, zenét és üvöltözést, de igazából ez se vészes.

máj. 8. 15:54
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, lemaradt hogy új bérlőknek hála heti 1-2 alkalommal van útállak/gyűlöllek fejhangon visító családi dráma is, gyereksírással meg agresszív dörmögéssel mellé. Szerintem ezek már nem sokáig lesznek itt amúgy sem. Illetve párhetente itt is előkerülnek a fűkaszák a házak közötti parkokban, meg a fűnyíró traktor. Ja meg a motorok mellé van még pár "tuning" autós is aki huzatja. Csak hogy teljes legyen a kép.
máj. 8. 15:56
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Társasházban eddig szinte minden helyen üvöltözés, alpári káromkodás, hatalmas dübörgésekkel kísérve. Különösen alsó szomszédként élveztem, ahogy kis híján rám szakad a plafon. Most egy kis kertes házat sikerült bérelnem, ami nagyon fsza hely lenne, ha a szomszéd proli nem tartana pár méterre az ablakomtól egy nagy testű idegroncs kutyát. Egyáltalán nem foglalkozik vele, úgyhogy szerencsétlen állat éjjel-nappal figyelemhiányban vergődik. Már jó ideje éjjel se lehet tőle aludni, de az egybites gazdáját továbbra se érdekli. Nagy élmény úgy dolgozni menni, hogy sorozatban alig aludtál valamit éjjel egy nemtörődöm véglény miatt. És ebben az országban hathatós jogi megoldás természetesen nem létezik, mert ott tartunk, hogy minden barom nyakra-főre tarthat kutyát, anélkül, hogy a legalapvetőbb feltételeket biztosítani a számára. És mint mindig, mások szívnak az ilyenek miatt.
júl. 2. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!